Dinamo pregătește un transfer de senzație. Coșmarul FCSB, gata să revină în Ștefan cel Mare

Marian Cărăvan 31.08.2020, 14:10
Dinamo pregătește un transfer de senzație. Coșmarul FCSB, gata să revină în Ștefan cel Mare

La Dinamo e sezonul schimbărilor. Dinamo pregătește un transfer de senzație, iar marea rivală începe să tremure. Coșmarul FCSB e gata să revină în Ștefan cel Mare.

Dinamo pregătește un transfer de senzație. E coșmarul FCSB

Trei transferuri a realizat Dinamo în această vară fierbinte. Vlad Achim, Janusz Gol și Adam Nemec, toți jucători trecuți de 30 de ani, au semnat cu Dinamo și vor să dea lovitura alături de colegii lor sub comanda lui Cosmin Contra. Achizițiile nu se opresc aici, „câinii” vizează un transfer de senzație, iar jucătorul nu ar spune „nu” unei oferte venite de la alb-roșii. Conducerea lui Dinamo vrea să-l reînregimenteze pe un fost jucător care a mai evoluat în Ștefan cel Mare între 2005 și 2012.

Gloria a cunoscut-o însă la sud de Dunăre, acolo unde deja a pierdut șirul titlurilor câștigate cu Ludogoreț Razgrad. E coleg la campioana Bulgariei cu Claudiu Keșeru și Dragoș Grigore și mai are contract cu echipa din Razgrad până în 2021 și dacă se hotărăște să-și ducă la bun sfârșit contractul, dinamoviștii îl vor aștepta din vara viitoare cu o ofertă tentantă. Cosmin Moți, și el în categoria „over 30”, are 35 de ani și a intrat definitiv în inimile suporterilor dinamoviști după eliminarea FCSB, în 2014, în play-off-ul Champions League, când a intrat în poarta echipei Ludogoreț înaintea loviturilor de departajare și a apărat șuturile lui Pârvulescu și Râpă.

Cosmin Moți, de opt ori campion al Bulgariei cu Ludogoreț Razgrad

Născut pe 3 decembrie 1984, la Reșița, Cosmin Moți este legitimat la Ludogoreț Razgrad din 2012. A evoluat aici în ultimele opt sezoane, cucerind tot atâtea titluri de campion al Bulgariei, dar și o Cupă a Bulgariei și patru Supercupe. De asemenea, cu gruparea de la sud de Dunare, a jucat de două ori în grupele UEFA Champions League și de alte patru ori în cele ale Europa League. Bănățeanul are 15 selecții la echipa natională de seniori a României, dar actualul selecționer nu l-a convocat pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria, din Liga Națiunilor. A fost în lotul României la EURO 2016, dar nu a fost folosit niciun minut.

Pe lângă Ludogoreț și Dinamo, Cosmin Moți a mai fost legitimat la CSM Reșița, FC „U” Craiova și Siena. La Dinamo a evoluat între 2005 și 2012, bifând 222 de meciuri și înscriind șase goluri. A fost pe teren la ultimul titlu cucerit de Dinamo, în 2007, când a făcut pereche în centrul defensivei cu Radu Ștefan, acum jucător de bază la Lazio. De asemenea, a mai cucerit, în tricoul „câinilor”, Cupa României (2011-2012) și Supercupa României (2005).

 

Urmăriți Impact.ro și pe