Dinamo, la un pas de un super amical cu Real Madrid Castilla. Totul stă într-un document pe care trebuie să îl trimită clubul din Ștefan cel Mare

Andrei Cezar 04.02.2022, 10:15
Dinamo, la un pas de un super amical cu Real Madrid Castilla. Totul stă într-un document pe care trebuie să îl trimită clubul din Ștefan cel Mare

Dinamo este aproape de un super amical cu Real Madrid Castilla. Propunerea a venit din partea grupului de suporteri DDB Spania care a contactat clubul „blanco”. Oficialii madrileni au fost de acord cu organizarea unei astfel de partide, iar acum totul depinde de o singură hârtie pe care trebuie să o trimită dinamoviștii.

Dinamo, la un pas de un super amical cu Real Madrid Castilla

Amicalul de lux dintre Dinamo și echipa a doua a „galacticilor” ar urma să aibă loc pe 23 martie, în capitala Spaniei. Data nu a fost aleasă întâmpător. În acea perioadă, echipele de club sunt în pauză competițională prilejuită de meciurile echipelor naționale.

Fanii dinamoviști, care fac parte din DDB Spania, au luat legătura cu Emilio Butragueno, fost mare jucător al lui Real Madrid, în prezent director de relații internaționale al clubului „blanco”.

Potrivit Playsport.ro, Butragueno și-a dat acordul pentru organizarea acestui meci de pregătire și le-a solicitat dinamoviștilor o scrisoare de intenție, document pe care până acum oficialii clubului din Ștefan cel Mare nu l-au trimis.

În urma conversației noastre telefonice, îți confirm că avem nevoie de o scrisoare oficială din partea clublui Dinamo București prin care să ne solicite să joace o partidă de pregătire cu Real Madrid Castilla, în 23 Martie, la baza noastră de la Ciudad Real Madrid. Desigur, poți să-mi trimiți această scrisoare pe adresa mea de mail”, este mesajul pe care Butragueno i l-a transmis lui Dragoș Sterpu, președintele DDB Spania, cu privire la pașii care urmează să fie bifați pentru ca partida să aibă loc.

Oficialii lui Dinamo nu par însă foarte încântați de organizarea acestui amical. Administratorul special al „câinilor” Iuliu Mureșan a declarat, conform asursei citate, că ar fi preferat ca meciul de pregătire să aibă loc într-o altă perioadă când sunt „mai liniștiți”. Dar a promis că îi va transmite un răspuns oficialului clubului din Madrid.

O să îi dăm un email, probabil azi (n.r. joi), lui Butragueno. Am prefera să jucăm altă dată, nu în perioada asta în care avem probleme. În ceea ce privește data, am prefera într-o perioadă când suntem mai liniștiți. Am văzut email-ul dintre Sterpu și Butragueno, s-a discutat și astăzi la club și vom da un răspuns oficial”, a spus administratorul special al „câinilor”.

„Probabil că Real Madrid nu va aștepta prea mult răspunsul”

Dacă amicalul de lux va fi perfectat, sunt toate șansele ca pentru Real Madrid Castilla să evolueze și jucători consacrați precum Marcelo sau Dani Ceballos, dar și alți fotbaliști care nu vor fi convocați la echipele naționale. Totuși, madrilenii nu par dispuși să aștepte prea mult răspunsul de la București.

Dinamo este un brand care vinde foarte bine afară. Nu știu câte echipe românești pot deschide ușile lui Real Madrid. Eu îl cunosc pe Gică Craioveanu de mulți ani, el iubește sportul și normal că eu am folosit tot ce puteam ca să pot organiza acest eveniment.

Decizia nu mai e la noi, e la Dinamo. Când va confirma sau va infirma, vom ști ce să facem. Dacă am reușit să deschidem ușile destul de repede la Real Madrid, nu ne-au impus o dată, dar probabil că nici ei nu vor aștepta prea mult.

De ieri așteptăm răspunsul. Noi sperăm să vină foarte repede răspunsul, pentru că clubul Real Madrid a fost foarte prompt, nu știu dacă a durat 20-30 de minute ca ei să ne răspundă.

Sper că discuțiile din conducerea clubului Dinamo să ducă la o decizie. Printre jucătorii care nu au convocări este Dani Celaballos, care a fost căpitanul nationalei olimpice a Spaniei și a fost căpitan U21, mai e Marcelo, Lunin, sunt destul de multe nume de la prima echipă care vor juca.

Dinamo a adunat în doi ani 2,5 milioane de euro. Dacă nu eram noi, DDB, Dinamo era istorie. Dar trăim cu speranță și cred că o vom scoate la capăt”, a spus Dragoș Sterpu, potrivit Digisport.ro.

Dacă partida va avea loc, DDB Spania va suporta toate cheltuielile, inclusiv cazarea și transportul delegației dinamoviste.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe