Dinamo Kiev nu mai joacă partidele cu FC Barcelona și Real Madrid. Mircea Lucescu a dezvăluit de ce au fost anulate meciurile și a spus când se joacă duelul cu FCSB

Sorin Barbu 10.04.2022, 17:47
Dinamo Kiev nu mai joacă partidele cu FC Barcelona și Real Madrid. Mircea Lucescu a dezvăluit de ce au fost anulate meciurile și a spus când se joacă duelul cu FCSB

Mircea Lucescu a insistat foarte mult ca jucătorii lui Dinamo Kiev să se antreneze în România, iar acum campiona Ucranei și-a început turneul umanitar. Partidele cu FC Barcelona și Real Madrid au fost anulate, dar rămân în program confruntările cu Galatasaray și FCSB. Toți banii care vor fi obținuți în urma acestor partide amicale vor ajunge la organizații umanitare care ajută victimele războiului din țara vecină.

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev strâng bani pentru victimele războiului din Ucraina

Au trecut 46 de zile de când armata Federației Ruse a atacat Ucraina, din ordinul președintelui Vladimir Putin. Cele două părți s-au întâlnit de mai multe ori, dar nu au reușit să ajungă nici măcar la un acord de încetare a focului.

În Ucraina, campionatul a fost întrerupt imediat după ce au început luptele, iar Mircea Lucescu i-a ajutat pe jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk să plece din țară. A făcut mari eforturi și ca fotbaliștii lui Dinamo Kiev să se pregătească în România, ținând cont de faptul că în Ucraina a fost instituită „legea marțială”, iar bărbații între 18 și 60 de ani, cu mai puțin de trei copii nu au voie să plece din țară. În acest demers, Dinamo Kiev și Sahtior Donețk, care se antrenează în Turcia, au fost sprijinite de președintele Volodimir Zelenski.

Campioana Ucrainei s-a pregătit la Snagov și va susține un turneu umanitar. Toate fondurile vor ajunge la cei care au de suferit în urma războiului din țara vecină.

„Începem un turneu de promovarea a clubului și a fotbalului ucrainean, cu scopul de a atrage atenția la ce se întâmplă în Ucraina. Sunt meciuri umanitare și importante, sentimente pe care jocurile și suporterii le vor transmite. E foarte dificil, sunt profesioniști. Ei au avut o șansă aducându-și familiile cu ei, s-au stabilit în București și se antrenează la Snagov.

Acum plecăm la Varșovia, jucăm marți, iar miercuri plecăm în Turcia să jucăm contra lui Galatasaray, după care revenim la București pentru meciul cu Steaua (n.r. FCSB). Meciurile se joacă pentru copii, pentru refugiați”, a declarat Mircea Lucescu.

Care este luată de Mircea Lucescu pentru jucătorii Dinamo Kiev, în contextul crizei din Ucraina
 

Dinamo Kiev, refuzate de FC Barcelona și Real Madrid

Conducătorii lui Dinamo Kiev aveau în plan și două partide cu Real Madrid și FC Barcelona. „Granzii” Spaniei au fost însă pedepsiți de UEFA, după ce au susținut înființarea SuperLigii, o competiție rezervată celor mai bogate cluburi din fotbalul european.

„Se pare că Barcelona și Real Madrid nu pot juca aceste meciuri amicale din cauza restricției UEFA legate de Super Ligă. Noi am făcut demersuri să jucăm astfel de meciuri, pentru că una este să joci pe un stadion de 100 de mii de spectatori, în țări cu potențial financiar net superior țărilor din est.

Ajutorul trebuie să vină tot din acea parte pentru că sacrificiile mari le fac cei din estul Europei”, a declarat Mircea Lucescu la plecarea din țară.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe