Dinamo atacă din nou Europa. Noua achiziție a „câinilor” bagă spaima în adversari

Marian Cărăvan 19.08.2020, 16:47
Dinamo atacă din nou Europa. Noua achiziție a „câinilor” bagă spaima în adversari

Dinamo București este, fără îndoială, cea mai tare echipă din handbalul masculin românesc. Chiar dacă nu a mai avut șansa de a continua în Liga Campionilor, din cauza pandemiei și a unei decizii discutabile a EHF, Dinamo și-a făcut temele pentru noul sezon. „Câinii” vor să facă din senzație în Europa.

Dinamo atacă Europa cu un jucător de Mondiale

Dinamo a dat o adevărată lovitură pe piața transferurilor și l-a achiziționat pe angolezul Rome Hebo, nimeni altul decât coordonatorul de joc al naționalei Angolei, golgheterul formației africane la Campionatul Mondial din 2019, cu 34 de goluri din 51 de aruncări în șapte partide. Este o achiziție venită la fix pentru „câini”, după plecarea lui Kamel Alouini.

Rome Hebo, 28 de ani, este urmărit de Dinamo de aproximativ un an, iar acum a ajuns în lotul echipei antrenate de Constantin Ștefan. Angolezul s-a acomodat deja cu handbalul european, el evoluând în sezonul trecut pentru Benfica Lisabona, în Cupa EHF, competiție ce va purta denumirea de Europa Handball League.

La 1,92 metri, Rome Hebo este un centru puternic, care știe să-și pună în valoare, dar și să aibă finalizări în forță, fie cu șuturi de la distanță, fie prin pătrunderi. El se alătură celorlalți doi coordonatori de joc din lotul lui Dinamo, Stefan Vujic (care în trecut a evoluat pentru Steaua) și Octavian Bizău (transferat în această vară de la CSM București).

Dinamo atacă din nou Europa. Rome Hebo, noua achiziție a „câinilor” bagă spaima în adversari
Dinamo atacă din nou Europa. Rome Hebo, noua achiziție a „câinilor” bagă spaima în adversari

Dinamo va evolua în EHF European League

Dinamo a făcut senzație în ediția 2019-2020 a Ligii Campionilor, fiind singura formație neînvinsă până la accederea în optimi. Doar pandemia și o decizie a EHF i-a oprit pe elevii lui Constantin Ștefan să dea piept cu granzii de la PSG.

Oficialii lui Dinamo au sperat până în ultima clipă ca alb-roșii să fie primiți și în noul sezon în Liga Campionilor, bazându-se pe evoluțiile bune din ultimii doi ani în VELUX Champions League, însă nu au primit wildcard. Au fost acceptați însă direct în grupele EHF European League, competiție care înlocuiește Cupa EHF.

Urmăriți Impact.ro și pe