Dinamo a cerut, oficial, intrarea în insolvență. O firmă de pază a solicitat chiar falimentul grupării din Ștefan cel Mare

Nicu Stan, Mihai Ianoși 25.06.2021, 18:45
Dinamo a cerut, oficial, intrarea în insolvență. O firmă de pază a solicitat chiar falimentul grupării din Ștefan cel Mare

Dinamo a cerut, oficial, intrarea în insolvență. O firmă de pază a solicitat chiar falimentul grupării din Ștefan cel Mare. Amănuntele, în articolul de mai jos.

Dinamo intră în insolvență. Ce înseamnă asta pentru gruparea din Ștefan cel Mare

Dinamo a cerut, oficial, intrarea în insolvență. O firmă de pază a solicitat chiar falimentul grupării din Ștefan cel Mare.

După 7 ani de la intrarea în insolvență pe care a dictat-o Robert Negoiță, Dinamo revine la aceeași soluție. Clubul este înglodat în datorii și nu au găsit altă cale de rezolvare a problemei.

Salariile jucatorilor nu vor mai depasi 5000 de euro
Salariile jucatorilor nu vor mai depasi 5000 de euro

O firmă de pază a cerut falimentul Dinamo

De curând, firma de pază de la Săftica a cerut falimentul clubului Dinamo, din cauza datoriilor. Potirivit informațiilor GSP, Dinamo a apelat la intrarea în insolvență ca o formă de apărare legală, și pentru a evita ca pe viitor astfel de solicitări din partea creditorilor, care sunt inevitabile.

”Procedura acționează pentru Dinamo în această perioadă fix ca o umbrelă, creditorii reprezentând ploaia”, a explicat un apropiat al grupării din Ștefan cel Mare.

Dinamo are administrator judiciar

Dinamo a început acțiunea ”Insolvența 2021” și a antamat recent și un administrator judiciar, respectiv pe Răzvan Zăvăleanu.

Administratorul special este propus de debitor, iar administratorul judiciar este propus de creditorul majoritar. Administratorul special este o persoană fizică, în timp ce al doilea este o persoană juridică, respectiv o firmă specializată în insolvență, reorganizare și faliment.

Ce datorii are Dinamo

”6 milioane de euroeste cuantumul datoriilor clubului Dinamo la finalul lui 2020, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor, dar restanțele ar depăși de fapt 7 milioane de euro, conform declarațiilor lui Ioan Andone

17,5 milioane de euro datora Dinamo în 2014, când Ionuț Negoiță a solicitat insolvența. Societatea a plătit mai puțin de 5 la sută din debitul total și a fost reinclusă în circuitul economic ca una sănătoasă, curată. Negoiță și oameni ai lui sunt anchetați într-un proces în care sunt acuzați că ar fi redus intenționat activele lui Dinamo pentru a facilita insolvența”, scrie GSP.

Droin Șerdean contestă concedierea

De asemenea, tot azi, la Tribunalul București se judecă procesul dintre Dorin Șerdean și Dinamo. Dorin Șerdean contestă concedierea produsă în luna ianuarie, la comanda DDB.

În plus, fostul președinte executiv reclamă ilegitimitatea Consiliului de Administrație, condus de Constantin Eftimescu, și solicită repunerea în funcție.

Cât ar urma să fie salariile la Dinamo

Insolvența constituie o soluție pe care Dinamo a luat-o în calcul și pentru a mai scăpa din datoriile vechi, dar și pentru a le micșora pe cele viitoare.

Marius Nicolae, managerul sportiv al Dinamo, susține că pentru stagiunea următoare ar fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro pe lună.

Urmăriți Impact.ro și pe