Din ce face bani Diana Bulimar, fosta campioană la gimnastică. Banii de la stat nu îi sunt de ajuns

Ioana Bucur 09.09.2022, 18:01
Din ce face bani Diana Bulimar, fosta campioană la gimnastică. Banii de la stat nu îi sunt de ajuns

Din ce face astăzi bani Diana Bulimar, fosta campioană la gimanstică. A reprezentat țara cu cinste la Campionatele Europene, Mondiale și la Jocurile Olimpice. Într-un interviu acordat în exclusivitate jurnaliștilor redacției Ego – Impact.ro, sportiva a mărturisit că banii primiți de la stat nu îi sunt de ajuns pentru o „pensionare” anticipată.

Din ce face bani acum Diana Bulimar

Numele Dianei Bulimar s-a auzit în cele mai mari competiții din gimnastica mondială. Ne-a reprezentat țară cu cinste la Campionatele Europene, Mondiale și la Jocurile Olimpice, câștigând titlul de campioană europeană și având în palmares și o medalie de bronz luată la Olimpiada de la Londra din 2012.

Este știut deja foarte bine că un sportiv nu poate face performanță o perioadă foarte lungă, în ciuda orelor dedicate antrenamentelor.

Statul român le oferă o rentă viageră, însă nu toți foștii sportivi pot beneficia de ea. O medalie la Jocurile Olimpice le asigură o sumă lunară pe viață, iar cei care au câștigat medalii la Campionatele Mondiale și Europene primesc o sumă impresionantă.

Diana Bulimar îndeplinește toate condițiile, însă spune că suma oferită de statul român nu poate asigura o „pensionare” anticipată.

„În primul rând, ca sportiv nu prea te gândești la acea rentă. În primul rând, faci sport și ajungi la o anumită performanță doar atunci când îți dorești să faci acel sport de performanță. Este o rentă doar dacă devii campion european, mondial sau ai medalii olimpice. Ceea ce este extraordinar de greu, mai ales la nivelul la care sunt sportivii în ziua de astăzi.

În momentul de față, avem astfel de campioni. Îl avem pe David Popovici, mă bucur extraordinar de mult pentru el și bineînțeles sunt fetele care au concurat acum la Campionatele Europene de Gimnastică și s-au calificat pentru Mondiale. Ceea ce cred că este destul de bine pentru noi. Este un pas în față”, a povestit Diana Bulimar pentru EGO.ro.

„Cred că este normal să muncești în viața asta”

Într-un interviu acordat în exclusivitate jurnaliștilor redacției Ego – Impact.ro, sportiva ne-a explicat că își completează veniturile lunare prin campaniile online la care participă, aparițiile în diferite proiecte TV și salariul de antrenor pentru copii.

„Nu cred neapărat că trebuie să muncești în plus, cred că este normal să muncești în viața asta. Mai ales, fiind sportiv, nu cred că te poți abține să nu faci altceva după ce ți se termină cariera de sportiv”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...