Din ce fac românii bani frumoşi după moartea lui Benone Sinulescu. Da, e adevărat

Stan Filon 22.11.2021, 09:19
Din ce fac românii bani frumoşi după moartea lui Benone Sinulescu. Da, e adevărat

Acum s-a aflat din ce fac românii bani frumoşi după moartea lui Benone Sinulescu! Regretatul artist a decedat în urmă cu câteva zile, iar unii fani de-ai săi s-au gândit să își scoată marfa la vânzare în amintirea celui care a fost Benone Sinulescu.

Românii fac bani frumoși după moartea lui Benone Sinulescu

Benone Sinulescu a decedat în urma unei pneumonii. I-a fost frică să mai meargă la spital, din cauza coronavirusului și a nebuniei din spitalele românești, supuse unor presiuni enorme în plină pandemie de coronavirus. S-a tratat acasă, însă boala l-a răpus.

Fanii săi și-au amintit că au înregistrări cu îndrăgitul artist de muzică populară, așa că le-au scos la vânzare pe Internet. Sunt la mare căutare, mai ales pentru că vin pe vinil, așa cum se înregistrau cântecele în urmă cu 30-40 de ani. Site-urile de profil s-au umplut cu anunțuri prin care se vând viniluri cu Benone Sinulescu. Acestea se comercializează chiar și cu 50-60 de lei bucata, fiind foarte vechi, dar extrem de căutate.

Romanii fac bani frumosi dupa moartea lui Benone Sinulescu
Romanii fac bani frumosi dupa moartea lui Benone Sinulescu

Și-au scos marfa la vânzare

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai iubiți cântăreți de muzică populară. Era mereu jovial și pus pe glume. Îi plăcea să își povestească viața plină de aventuri. A cântat pentru Nicolae Ceaușescu de nenumărate ori, care l-a luat chiar și peste hotare, în Coreea, unde a cântat pentru Kim Ir Sen. Artistul a interpretat atunci și o melodie în limba coreeană, pentru mama dictatorului.

”Unii ziceau că mă place Ceaușeasca, alții că el. Nu știu să zic pe gustul cui eram, cert este ca eram nelipsit la toate receptiile lor unde trebuia să cânt obligatoriu și întotdeauna două piese: ‘Radu mamii’ și ‘La casuța cu pridvor’, preferatele lui Ceaușescu. Le știa și versurile”, declara Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu a fost o adevărată vedetă pe timpul comuniștilor, dar s-a descurcat foarte bine și pe timpul democrației. Dacă a fost nevoie, s-a și reinventat, iar fanii l-au iubit pentru asta. La mijlocul anilor 2000, Benone Sinulescu a adoptat stilul etno, cu care a atras foarte mulți tineri.

Iubit de Ceaușescu, Benone Sinulescu a fost apreciat și după Revoluție, chiar de președintele Ion Iliescu, care l-a decorat în 2002, oferindu-i Crucea Națională Serviciul Credincios clasa a III-a ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. De asemenea, în 2004, artistului i s-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – ”Arta Spectacolului”.

Urmăriți Impact.ro și pe