Din ce bani trăieşte Petre Roman. Pensia primită de la stat de către fostul premier, una deloc de neglijat

Iancu Andreea 18.12.2021, 14:58
Din ce bani trăieşte Petre Roman. Pensia primită de la stat de către fostul premier, una deloc de neglijat

Fostul premier Petre Roman se poate lăuda cu o pensie frumușică, față de veniturile pe care majoritatea românilor le încasează lunar. Deși s-a retras din activitatea politică de ani buni, acesta se bucură de sume importante de bani. Fostul politician beneficiază de două tipuri de pensii, una pentru activitatea sa în câmpul muncii, iar cealaltă drept indemnizație de vârstă pentru mandatele de parlamentar. Astfel, fostul soț al Mioarei Roman reușește să își întrețină cu succes familia.

Câți bani primește Petre Roman de la stat. Pensia fostului premier este extrem de generoasă

Petre Roman s-a pensionat în urmă cu mai mulți ani, însă nu se poate plânge de noul statut, având în vedere sumele pe care le încasează lunar. Acesta are o pensie frumușică, fostul prim-ministru al României beneficiând de sume impresionante de bani în fiecare lună. În plus, pensia lui Petre Roman provine din două direcții, una ca urmare a activității sale de lucru, iar cealaltă în urma statutului de parlamentar.

În declarația de avere privind veniturile realizate, anul trecut se remarcă suma de 65.000 de lei pentru pensia de activitate în câmpul muncii. Practic, aproximativ 5.000 de lei a încasat pe lună Petre Roman. Cealaltă, pentru mandatele de parlamentar, este o indemnizație în valoare de aproape 10.000 de lei pe lună. În cazul în care Petre Roman va putea obține un post de consilier general la Primăria Capitalei, pe listele PSD, fostul premier ar primi o indemnizație lunară în plus.

Câți bani primește Petre Roman din pensie de la stat
Petre Roman și soția sa, Silvia Chifiriuc

Ce avere deține fostul prim-ministru

Dincolo de veniturile sale lunare, Petre Roman a trecut în declarația de avere și bunurile pe care le are. Acesta a menționat bijuterii în valoare de 15.000 de euro, tablouri de 25.000 de euro şi obiecte de artă de 25.000 de euro.

De asemenea, în cazul imobilelor din declarația de avere, Petre Roman deține o casă în Voluntari, cu o suprafață de 202 mp, un teren în Constanţa, de 1.000 mp, precum şi trei maşini: o Honda și o Lancia din 2006, precum și un Land Rover, cumpărat în 2011. Totodată, fostul prim-ministru are 70.000 de euro economii în fonduri private, dar și bani împrumutați către diferite persoane, în valoare de 100.000 de euro.

Câți bani câștigă soția lui Petre Roman. Silvia Chifiriuc este artistă

La 48 de ani, Silvia Chifiriuc este o femeie frumoasă, care a reușit să îl cucerească pe Petre Roman în urmă cu 11 ani, când cei doi s-au căsătorit. Aceștia formează un cuplu din vara anului 2009, când politicianul și-a unit destinul de cel al cântăreței, în urma divorțului de Mioara Roman. Petre Roman și Silvia Chifiriuc au împreună un fiu, pe Petrus, în vârstă de 11 ani.

Mai tânără cu 26 de ani față de partenerul său, Silvia nu dispune de aceleași venituri lunare impresionante precum soțul său. Artista obține doar 6.500 de lei pe an. După ce o perioadă lungă de timp a rămas departe de scenă, Silvia Chifiriuc a decis să revină la muzică, în ciuda pandemiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...