Dimitri Medvedev: „Statele Unite urmăresc să umilească, să divizeze și, în cele din urmă, să distrugă Rusia”

Mihnea Tălău 23.03.2022, 12:32
Dimitri Medvedev: „Statele Unite urmăresc să umilească, să divizeze și, în cele din urmă, să distrugă Rusia”

Dmitri Medvedev, poate cel mai apropiat aliat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat miercuri că Statele Unite urmăresc să umilească, să divizeze și, în cele din urmă, să distrugă Rusia. El a promis că țara sa nu va permite niciodată ca acest lucru să se întâmple.

„Strategi mărginiţi de la Casa Albă au provocat o criză politică şi economică în Rusia”

Medvedev, care a ocupat funcția de președinte între 2008 și 2012 și este acum secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că un astfel de plan, dacă se va realiza vreodată, ar putea avea rezultate catastrofale pentru lume, transmite Reuters.

„Rusia nu va permite niciodată o astfel de evoluție”, a declarat el într-un mesaj postat pe Telegram.

Fostul presedinte al Rusiei, amenintare pentru SUA si aliatii lor
Dmitri Medvedev

Fostul președinte rus i-a acuzat pe „strategii mărginiți” de la Casa Albă că au provocat o criză politică și economică în Rusia.

„Să ne imaginăm că America a reuşit să-şi realizeze obiectivele în această rundă de confruntare. Strategi mărginiţi de la Casa Albă au provocat o criză politică şi economică în Rusia. Au slăbit şi au dus la scindarea unei ţări imense, unei ţări complicate. Şi iată rezultatul: o putere mare nucleară cu un regim politic instabil, cu o conducere slabă, cu o economie prăbuşită şi cu un număr maxim de focoase nucleare care vizează ţinte în SUA şi Europa. Sau, ca rezultat, cinci sau şase ‘ţări noi’ în locul Rusiei, aşa cum au visat peste Ocean în anii 1990, iar fiecare astfel de ‘ţară’ are propria sa armă strategică”, a explicat Dimitri Medvedev în mesajul său de pe aplicaţia Telegram.

Avertisment la adresa „dușmanilor impertinenți ai Rusiei”

În ultimele zile el a avut o reacție dură la adresa „dușmanilor impertinenți ai Rusiei”, afirmând că SUA au alimentat o rusofobie „dezgustătoare”, în încercarea de a îngenunchea Rusia şi apoi de a o distruge.

„Aceasta nu va reuşi. Rusia are forţa de a-i pune la punct pe toţi duşmanii noştri impertinenţi”, a conchis Medvedev.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...