Digi dă lovitura în televiziune a anului 2022. Ce urmează să transmită postul lui Zoltan Teszari

Andrei Cezar 12.11.2021, 16:27
Digi dă lovitura în televiziune a anului 2022. Ce urmează să transmită postul lui Zoltan Teszari

Posturile TV de sport deținute de RCS-RDS și Look Sport vor transmite cel mai puternic campionat de fotbal din lume de sezonul viitor. Premier League, difuzat în prezent de Eurosport va fi transmis, de anul viitor, de către Digi Sport și Look Sport.

Digi, lovitură uriașă pe piața media. Postul lui Zoltan Teszari urmează să transmită Pemier League

Digi Sport a mai transmis campionatul Angliei în urmă cu 10 ani, iar pentru o perioadă partidele de duminică din Premier League au fost difuzate de Telekom Sport. Eurosport difuzează în prezent cele mai importante meciuri în fiecare săptămână.

Potrivit ProSport.ro, negocierile pentru preluarea de către Digi a dreptului de difuzare a campionatului Angliei sunt aproape de final. În aceste condiții, din sezonul următor, Digi Sport și Look Sport vor transmite partidele din cel mai tare campionat de fotbal al lumii. Așadar, meciurile echipelor lui Pep Guardiola, Jurgen Klopp sau mai nou Steven Gerrard vor putea fi vizionate, din ediția 2022-2023 la posturile tv deținute de compania RCS-RDS.

Acest lucru a fost posibil pentru că oferta pe care grupul Digi a făcut-o este una substanțială. În urma tranzacției, Eurosport urmează să piardă difuzarea Premier League și să se axeze pe cele mai importante competiții de tenis, respectiv cele patru Grand Slam-uri, Marile Tururi din ciclism, dar și sporturile de iarnă.

În acest moment pe canalele Digi Sport și Look Sport pot fi urmărite cele mai interesante meciuri din campionatele Italiei, Franței și unele meciuri din La Liga. Tot aici pot fi văzute și partidele din UEFA Champions League, iar singurele competiții importante pe care nu le difuzează în acest moment sunt UEFA Europa League și UEFA Conference League, care se află la Pro TV.

Digi da lovitura in televiziune a anului 2022. Ce urmează sa transmita postul lui Zoltan Teszari
Digi da lovitura in televiziune a anului 2022. Ce urmează sa transmita postul lui Zoltan Teszari

RCS-RDS are planuri mari. Va mai lansa un post TV de sport

Potrivit sursei citate, Look Sport va sublicenția de la Digi o parte a meciurilor din cel mai urmărit campionat al lumii. În acest context, grupul deținut de Zoltan Taszari va mai trebui să pună la punct un singur lucru, împărțirea meciurilor pe care le va transmite.

Având deja patru canale de sport, Digi are în plan să îl deschidă și pe al cincilea, pentru a putea difuza toate competițiile sportive a căror licențe le deține. Noul canal TV se va numi Digi Sport 5, iar aici vor fi difuzate anumite evenimente care nu suscită un interes major pentru public, în mare parte fiind vorba de evenimente sportive din afara fotbalului.

Grupul Digi este și sponsor al unor importante echipe de fotbal. Printre ele se numără Rayo Vallecano și Espanyol Barcelona din campionatul Spaniei. În plus, gigantul din telecomunicații s-a implicat și la clubul de liga a 4-a spaniolă, Castellon, oraș unde peste o treime din populație o reprezintă românii.

Urmăriți Impact.ro și pe