Dieta cu urzici de ținut în luna martie. Cum să o urmezi ca la carte

Emanuela Pană 14.03.2021, 09:18

Dieta cu urzici nu presupune să urmezi un plan alimentar riguros, dar promite scăderea vizibilă în greutate, detoxifierea organismului, reducerea celulitei, precum și numeroase alte beneficii, despre care vă invităm să citiți în continuare.

Dieta primăverii – dieta cu urzici

Primăvara reprezintă momentul ideal pentru a încerca dieta cu urzici, dat fiind că, acum, aceste plante, cunoscute și sub denumirea de „focul vindecător“, se găsesc cu ușurință atât pe piață, cât și în aproape toate zonele cultivate și necultivate din grădini, prin păduri, islazuri, tufișuri sau pe lângă șanțuri.

Nu de puține ori am auzit spunându-se că dieta cu urzici este arma primăverii împotriva celulitei și a kilogramelor în plus. Beneficiind de toate proprietățile urzicii (despre care puteți citi accesând link-ul de mai jos), vei ajunge să slăbești sănătos chiar și până la 1 kilogram pe zi.

Din fericire, urzicile fac parte din categoria de alimente sănătoase care se găsesc din abundență în acest sezon, astfel că aceste „arme de topire a grăsimii“ se găsesc, la prețuri infime, pe toate tarabele.

După cum aminteam și mai sus, cura de slăbire cu urzici nu implică reguli stricte, fiind recomandat să consumi cel puțin un preparat pe bază de urzici pe zi. Poți opta fie pentru ceaiul de urzică, fie pentru supă, piure sau mâncărică de urzici. Totodată, poți prepara sucuri sau smoothie-uri din urzici, ori poți să le adaugi în omlete sau tarte cu legume.

Când vine vorba de urzică, frunzele sunt cele mai importante, deoarece au o valoare nutritivă excelentă, fiind bogate în minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) și vitamine (A, B, C, E, K). Urzicile suprimă pofta de mâncare, fapt pentru care sunt ideale în diete.

Iată alte câteva beneficii ale urzicilor:

  • Vitaminizează și remineralizează organismul;
  • Combat starea de anemie;
  • Curăță sângele având efect detoxifiant;
  • Acționează bactericid limitând sau înlăturând multiplicarea bacteriilor;
  • Au efect benefic în bronșite și astm;
  • Stimulează metabolismul;
  • Stimulează secreția bilei, secreția pancreatică, gastrică și intestinală, stimulează peristaltismul intestinal și digestia;
  • Combat diareea, dizenteria și stările inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv;
  • Actionează împotriva viermilor intestinali;
  • Activează procesele fiziologice de formare a eritrocitelor, leucocitelor si trombocitelor;
  • Fluidifică sângele;
  • Scad nivelul glucozei din sânge, etc.

Citește și: Ce beneficii au urzicile și cum trebuie să le culegeți și să le gătiți

Slăbire rapidă și detoxifiere la pachet

Dacă vrei să slăbești rapid și sănătos, tot ce trebuie să faci este să introduci urzicile în alimentația ta și să eviți grăsimile nesănătoase, prăjelile, băuturile dulci și carbogazoase.

Dieta cu urzici: scapă de celulită și colăcei
Dieta cu urzici: scapă de celulită și colăcei

Poți bea în fiecare dimineață o cană de ceai de urzici pe stomacul gol, această „licoare“ reprezentând un excelent detoxifiant pentru organism. Vei observa în scurt timp cum digestia se îmbunătățește, în timp ce talia și coapsele se subțiază. Pentru rezultate rapide, îți sugerăm să bei ceaiul de urzici neîndulcit, eventual cu puțină lămâie.

Dacă preferi sucul de urzică, îl poți obține ușor cu ajutorul unui mixer. Tot ce trebuie să faci este să pui o mână de frunze de urzici tăiate nu foarte mărunt într-un vas, să adaugi trei sferturi de pahar de apă și să mixezi 2-3 minute. Se lasă amestecul să mai stea un sfert de oră, după care se filtrează prin strecurătoarea pentru ceai sau prin tifon.

Orice variantă ai alege, ține cont că, dacă vrei ca dieta cu urzici să funcționeze, este indicat să consumi zilnic cel puțin un preparat pe bază de urzici și, de asemenea, nu trebuie să te înfometezi, însă nici să cazi în cealaltă extremă. Nu uita că sportul este de mare ajutor dacă-ți dorești ca trupul tău să capete alt tonus în cel mai scurt timp.

Rețetă supă cremă de urzici

Ingrediente:

  • 2-3 kg urzici proaspete;
  • 5-6 căței de usturoi;
  • 2 linguri de făină;
  • 50 g de unt;
  • sare după gust;
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui;
  • 100 ml de smântână.
Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...