Diana Șoșoacă îl cheamă în tribunal pe Raed Arafat. Val de insulte asupra șefului DSU: „Trădătorii nu au ce căuta în România”

Nicu Stan 15.03.2022, 15:29
Diana Șoșoacă îl cheamă în tribunal pe Raed Arafat. Val de insulte  asupra șefului DSU: „Trădătorii nu au ce căuta în România”

Diana Șoșoacă îl cheamă în tribunal pe Raed Arafat. De asemenea, senatorul independent a lansat un val de insulte la dresa șefului DSU: „Trădătorii nu au ce căuta în România”. În plus, Diana Șoșoacă refuză să plătească o amendă primită din cauza cuvintelor jignitoare pe care i le-a adresat public şefului DSU.

Diana Șoșoacă l-a dat în judecată pe Raed Arafat. „Trădătorii nu au ce căuta în România”

Procesul deschis de senatoarea Diana Șoșoacă împotriva lui Raed Arafat a fost înregistat pe 28 februarie 2022 la Curtea de Apel Bucureşti, iar instanţa urmează să stabilească care va fi primul termen de judecată.

De asemenea, la începutul acestui an, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea Dianei Şoşoacă, în urma mai multor declaraţii făcute de aceasta la adresa lui Raed Arafat, spusele ei constituind o faptă de discriminare.

Diana Sosoaca nu vrea sa plateasca amenda primita de la CNCD
Diana Sosoaca nu vrea sa plateasca amenda primita de la CNCD

Pentru ce a fost amendată Diana Șoșoacă

„De ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină, /Vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale,/ Nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie, /Trădătorii nu au ce căuta în România”, sunt afirmațiile Dianei Șoșoacă care constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G.137/2000, republicată, a decis CNCD.

Ce amendă a primit Diana Șoșoacă

Conform unui comunicat de presă transmis de CNCD în ianuarie 2022, „se sancţionează autorul declaraţiei doamna Iovanovici-Şoşoacă Diana cu amendă contravenţională de 5.000 de lei”.

Acum, senatoarea Diana Șoșoacă refuză să plătească amenda. De asemenea, și pagina de Facebook a Dianei Şoşoacă a intrat în atenţia autorităţilor, odată cu declanşarea războiului din Ucraina, pentru că aceasta distribuie mesaje cu caracter propagandistic rus.

Mesajul Dianei Șoșoacă, mesaj de la guvernul rus?

„Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus”, a anunțat Facebook despre mesajul de pe pagina oficială a senatoarei Şoşoacă referitoare la relaţia cu Ucraina.

Postarea senatoarei cuprinde înregistrarea unui punct de vedere al ei vizavi de acordul tehnico-militar între România şi Ucraina, din vara lui 2021, însoţită de un comentariu şi de mesajul „Unicul senator care a luat poziţie fermă împotriva implicării României în conflictul ruso-ucrainian”.

Ce sunt entităţile media controlate de stat, potrivit Facebook

Conform definiţiei Facebook, „entităţile media controlate de stat” sunt instituţiile media pe care Facebook le consideră a fi parţial sau în întregime sub controlul editorial al autorităţilor guvernamentale, în baza unor cercetări şi evaluări efectuate pe cont propriu ţinând cont de o serie de criterii făcute în acest scop.

Urmăriți Impact.ro și pe