Dezvăluirile care zguduie lumea tenisului. Antrenorul Patrick Mouratoglou, demascat. „Asta e tot ce dorea”

Anca Manolica 27.10.2022, 22:02
Dezvăluirile care zguduie lumea tenisului. Antrenorul Patrick Mouratoglou, demascat. „Asta e tot ce dorea”

În plin scandal de dopaj în care este implicată Simona Halep, multe tot mai multe voci cu greutate din sport arată cu degetul și către staff-ul francez al Simonei, în frunte cu antrenorul Patrick Mouratoglou. Iată ce noi declarații dure au apărut despre ambiția și presiunea tehnicianului. Dezvăluirile zguduie lumea tenisului.

O fostă elevă îl atacă dur pe Patrick Mouratoglou

Vestea că Simona Halep a fost testată pozitiv la o substanță interzisă în urma unui test anti-doping a zguduit lumea tenisului mondial. În plin scandal de dopaj, apar noi declarații dure la adresa lui Patrick Mouratoglou, cel care a antrenat-o în ultimele luni pe româncă. Fanii tenisului au scos la iveală o serie de acuzații despre tehnicianul francez.

Pe tennisforum.com, un fan a readus în prim-plan un interviu din 2020 cu Aravane Rezai, o altă jucătoare care a lucrat cu Mouratoglou. Aravane Rezai a început să se antreneze cu acesta la finele anului 2009, după ce a câștigat un turneu în Bali. Cei doi au colaborat vreme de un an, dar jucătoarea din Franța a spus despre antrenor că „este posesiv și că nu își asumă responsabilitățile”.

„Patrick mi-a adus o doză de profesionalism și m-a dus să mă antrenez pe cele mai bune terenuri. Dar uneori era prea posesiv. Și nu își asuma responsabilitățile. A făcut presiuni asupra mea ca să-mi înfrunt părinții. M-a pus față în față cu ei pentru ca el să obțină ce dorea: control total. Voia să obțină rezultate și nu-i păsa în ce fel le obținea.

Îmi zicea „Îți promit că vei ajunge în Top 10. Trebuie să mă asculți”. Am avut încredere totală în el. Dar nu e bine ca un bărbat să pună o fată tânără împotriva tatălui ei, în timp ce el stă și se uită. E un om pasionat de tenis, dar nu aș pune că e un mare antrenor. E un foarte bun om de afaceri.”, a dezvăluit fosta sportivă.

Aravane Rezai
Aravane Rezai

„Eram ca într-o închisoare”

Aravane Rezai a continuat să povestească prin ce momente dure a trecut după ce a câștigat turneul de la Madrid. Potrivit declarațiilor sale, Patrick Mouratoglou o punea să facă efort excesiv și nici nu o lăsa să mănânce prea multe, ajungând să fie sleită de puteri. Îi spunea că trebuie să slăbească. Chiar și oamenii din staff-ul tehnic al acestuia au avertizat-o că se va accidenta dacă va continua în acest ritm.

„Abia mâncam, doar beam un pahar de lapte pe zi. Nici nu mâncam micul dejun. Abia puteam ridica telefonul. Eram ca într-o închisoare. Mă trezeam la 06:00 și alergam o oră sau două ore. Mă punea să fac exerciții chiar înainte de meci.

Era prea mult. Oamenii din echipa lui, doctori sau nutriționiști, îi spuneau că mă voi accidenta dacă va continua în acest fel. Iar el le spunea că nu îi pasă. Și nici nu-i păsa de sănătatea mea mentală. Punea multă presiune pe mine. Eram foarte slabă.

Pentru fiecare meci mâncam doar foarte puțină salată. Aveam doar un pahar de lapte și salată în stomac. Nu mă lăsa să mănânc mai mult. Spunea că trebuie să slăbesc, dar nu se putea așa. Când lucram cu el, auzeam „Patrick tocmai a câștigat alt turneu”. Asta e tot ce dorea, să fie cunoscut”, a mai declarat Aravane.

Ulterior, fosta jucătoare de tenis a vorbit și despre problemele personale care au apărut în urma colaborării cu antrenorul francez. Din cauză că au existat multe certuri între tatăl ei și Patrick, ambii punând presiune mare pe ea, aceasta a ajuns să nu își mai vorbească cu părintele ei. „M-am izolat de ei. Iar situația asta m-a distrus. Am intrat în depresie și am decis să nu mă mai antrenez.”, a dezvăluit tenismena.

Citește și Patrick Mouratoglou, reacție tranșantă despre dopajul Simonei Halep. Nimeni nu se aștepta la un astfel de răspuns

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...