Patrick Mouratoglou, reacție tranșantă despre dopajul Simonei Halep. Nimeni nu se aștepta la un astfel de răspuns

Ana Anitoiu 22.10.2022, 12:51

Antrenorul Patrick Mouratoglou a avut o reacție tranșantă după ce a apărut vestea despre dopajul Simonei Halep. Nimeni nu se aștepta la un astfel de răspuns din partea francezului, la a cărui academie jucătoarea a spus că și-a recăpătat pasiunea pentru tenis, după ce s-a gândit serios la retragere.

Cum a reacționat Patrick Mouratoglou

Update sâmbătă, 22 octombrie 2022, ora 12:51. După ce inițial a refuzat să comenteze, antrenorul francez Patrick Mouratoglou i-a transmis Simonei Halep, sâmbătă dimineață, pe Instagram, că o susține în urma acuzației de dopaj ce a fost făcută la adresa ei.

„Simona, te sprijin 100% în această luptă. Până la final”, a scris Patrick Mouratoglou, într-un story pe Instagram.

Știrea inițială:

Patrick Mouratoglou, în vârstă de 52 de ani, a reacționat după ce a apărut vestea că Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, s-ar fi dopat cu o substanță numită Roxadustat.

„Pentru moment, nu comentez”, a fost replica dată de antrenorul francez de tenis, prin intermediul biroului de PR, conform GSP.

Antrenorul francez a primit vestea suspendării provizorii a Simonei Halep pentru dopaj în contextul în care, recent, el a început o colaborare cu jucătorul de tenis Holger Rune. Patrick Mouratoglou a anunțat atunci că jucătoarea l-a încurajat să facă acest lucru, în contextul în care pentru ea sezonul se încheiase.

Simona Halep 1
Simona Halep

Ce este Roxadustat, substanța cu care s-ar fi dopat Simona Halep

Roxadustat, substanță cu care Simona Halep a fost testată pozitiv pentru dopaj, este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, ce facilitează buna circulație a oxigenului în sânge. Astfel, în cazul sportivilor, această substanță crește rezistența.

În urma rezultatului testului de dopaj, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția de Integritate din Tenis. Jucătoarea va încerca în perioada următoare să demonstreze că nu a consumat conștientă un medicament ce conține această substanță. Însă, dacă nu va reuși acest lucru, ea va primi o suspendare ce ar fi sinonimă cu finalul carierei sale.

Roxadustat se numără printre substanțele interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani, conform WADA, Agenția Mondială Antidoping.

Simona Halep, despre acuzația de dopaj

Simona Halep a transmis, pe pagina sa de Facebook, că se simte „trădată” în urma acuzației de dopaj, menționând că nu a consumat conștientă acea substanță, găsită și în analiza probei B.

Citește și: Ce este Roxadustat, substanța cu care a fost descoperită Simona Halep în organism? Medic sportiv: „Substanța asta este de vreo 10-11 ani, nu este o apariție nouă. E clar pe lista antidoping însă. Mai degrabă a fost o eroare umană” EXCLUSIV

„Începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani” a scris Simona Halep, pe pagina ei de Facebook.

Simona Halep anunțase, în luna septembrie, că nu va mai concura în acest sezon, deoarece are nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare, în urma operației de rinoplastie pe care a suferit-o, pentru a scăpa de problemele respiratorii.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...