Dezvăluiri din culisele filmului Liceenii, marele hit al anilor 80. Ce mare prietenie s-a legat la filmări

Andra Daoud 15.08.2022, 22:53
Dezvăluiri din culisele filmului Liceenii, marele hit al anilor 80. Ce mare prietenie s-a legat la filmări

Filmul Liceenii a reprezentat un reper în cinematografia românească și încă este urmărit cu plăcere de oameni de toate vârstele, la aproape 40 de ani de la premieră. Pelicula a fost o rampă de lansare pentru numeroși actori tineri, dar a reunit pe platouri și nume consacrate din industrie. Unii dintre protagoniști au legat relații care rezistă și acum, aproape patru decenii mai târziu.

Secrete din culisele filmului Liceenii

Filmul Liceenii se bucură de popularitate și în prezent, iar toți cei care l-au văzut cel puțin o dată au o simpatie aparte pentru unele dintre personaje. Pe lângă protagoniștii Dana și Mihai (Oana Sârbu și Ștefan Bănică Jr), una dintre cele mai îndrăgite prezențe din film a fost directoarea liceului unde se petrecea acțiunea, interpretată de Cristina Deleanu.

Cea care intervenea tot timpul în neînțelegerile dintre elevi și aplana conflictele, fiind adesea de partea lor, își amintește și acum cu bucurie de perioada filmărilor. Actrița a dat un interviu pentru EGO.ro, în care a vorbit despre seriozitatea cu care tratau toți actorii proiectul la fimări, dar și despre prieteniile pe care le-a legat pe viață cu unii colegii de platou.

„Revăd mereu cu plăcere filmul Liceenii. Mulți cred că ne distram pe platourile de filmare, dar nu era așa. Cu toții am fost dedicați, nu ne țineam de glume, nu se stătea de goange.”, a relatat actrița.

Dezvaluiri din culisele filmului Liceenii, marele hit al anilor 80. Ce mare prietenie s-a legat la filmari
Cristina Deleanu, in rolul din Liceenii

Prietenie strânsă cu Tamara Buciuceanu

În timpul filmărilor, a legat o prietenie strânsă cu regretata Tamara Buciuceanu, cea care o interpreta pe profesoara Isoscel, dar și cu Mihai Constantin, alias Ionică.

„Am avut cu dumneaei scenele de consiliu și alea cu broscuța, în ‘Declarație de dragoste’. Era un om de un profesionalist deosebit, foarte serios. Prietenia noastră îndrăznesc să spun că a existat și că s-a cimentat în niște turnee, pe care le-am avut cu piesa ‘Caviar, vodcă şi bye-bye’, în regia artistică a lui Dan Puican. Am fost împreună peste tot cu dumneaei, era un camarad adevărat, de ajutor reciproc, erau și momente mai grele, de traversat spre avion, la aeroport, stăteam cu ea.

Adică pot să mă socot un apropiat de-ai dumneaei, am vorbit cu ea la telefon până în ultima săptămână de viață. Nu mai putea coborî din pat, dar vorbea, avea tonus, bună-dispoziție. Cu sora dânsei n-am păstrat legătura, dar am mai vorbit cu Ionică din ‘Liceenii’, nepotul ei.”, a mai declarat Cristina Deleanu, în exclusivitate pentru EGO.ro.

Câți bani îi aduce filmul în prezent

Ajunsă la venerabila vârstă de 81 de ani, actrița Cristina Deleanu nu are o pensie foarte mare, însă mai câștigă ceva bani din drepturile de autor, încasate în urma redifuzării filmelor în care a jucat de-a lungul carierei.

„Nu contează cât am pensia, am din ce trăi. Eu și soțul meu, actorul Eugen Cristea, nu am fost niște oameni care să cheltuiască. N-am risipit banii decât pe călătorii. Nu avem vapor sau case cu piscină. Din seria ‘Liceenii’ primesc drepturi de autor în jur de 1.000 de lei anual, de la CREDIDAM, uneori îi mai las acolo ca să se strângă pe o perioadă mai lungă.

Din ei îmi iau cărți și mai mergem într-o vacanță. Vara asta, după trei ani, am reușit să ieșim și noi o săptămână în Grecia. Mai ținem de bani, dar când ești foarte sărac nu se poate, din ce să pui deoparte?”, a mai declarat Cristina Deleanu pentru EGO.

Urmăriți Impact.ro și pe