Dezinfectant toxic în magazine! Pericol uriaș dacă ai așa ceva în casă. Substanța care poate ucide

Elena Avramescu 14.08.2020, 17:16
Dezinfectant toxic în magazine! Pericol uriaș dacă ai așa ceva în casă. Substanța care poate ucide

Specialiștii au găsit un dezinfectant toxic pe rafturile mai multor magazine, iar ANPC a tras un semnal de alarmă, spunând că produsul este foarte periculos și poate duce la deces.

Dezinfectant toxic în magazine

Fiindcă suntem în plină pandemie de Coronavirus, dezinfectantele se vând ca pâinea caldă, iar specialiști ANPC trag un semnal de alarmă, după ce au descoperit că un gel pentru mâini ar putea produce moartea, deoarece este foarte toxic.

Directorul general al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, a declarat că acel dezinfectant are efecte adverse extreme deoarece are o concentraţie toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

”Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conţine metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi. În plus, lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare”, a spus Paul Anghel, conform Adevarul.ro.

Dezinfectant toxic în magazine
Dezinfectant toxic în magazine

Pericol uriaș dacă ai așa ceva în casă

Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, a postat şi o poză, de unde putem observa că gelul respectiv este comercializat sub brandul MissLife.

De reținut că sistemul RAPEX reprezintă un sistem de schimb rapid de informaţii privind produsele periculoase între Comisia Europeană şi Statele Membre ale Uniunii Europene.

În plus, Paul Anghel a mai  spus că produsul nu respectă nicio regulă cu privire la ambalare și utilizare.

”Utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii.

Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, a mai adăugat reprezentantul ANPC.