Dezastru seara trecută în Dolj, după ce o ploaie torențială cu grindină a distrus culturile agricole. Stratul de gheață a ajuns la 20 de centimetri

Alexandrina Toader 02.07.2021, 10:04
Dezastru seara trecută în Dolj, după ce o ploaie torențială cu grindină a distrus culturile agricole. Stratul de gheață a ajuns la 20 de centimetri

O ploaie torențială cu grindină a distrus culturile agricole din Dolj. În localitatea Izvoare din județul Dolj, cerul a fost acoperit de nori și s-a întunecat brusc apoi a pornit o ploaie torențială foarte puternică. După câteva minute au început să cadă și bucăți de gheață.

O ploaie torențială cu grindină a distrus culturile agricole din Dolj

Deși totul a durat aproximativ 20 de minute, culturile agricole au fost compromise. Cel mai afectat a fost satul Corlate. Aici culturile de floarea soarelui, porumb și grâu au fost complet distruse pe o suprafață de aproape 1000 de hectare. Stratul de gheață de pe stradă a depășit 20 de centimetri pe o porțiune de aproximativ 2 kilometri.

A fost prăpăd. Eu am fost pe câmp când a început furtuna și nu a mai rămas nimic. Grâul este cu totul îngropat în pământ. Nu îmi explic ce s-a întâmplat. A venit o furtună cu niste praf și bătea vântul foarte tare. Apoi a început să dea piatră. Era cam cât oul de pormbel, unele bucăți de gheață erau chiar mai mari. Era grindină mare și foarte deasă, a povestit Liu Zaharia, viceprimarul comunei Izvoare.

O ploaie torentiala cu grindina a distrus culturile agricole din Dolj
Ploaie torentiala cu grindina

Acesta a mai precizat că după ce s-a oprit grindina, pe marginea străzii au rămas nămeți de gheață, la fel ca după un viscol puternic.

E ca la viscol, avem grămezi de gheață ca iarna. Eu am 58 de ani și așa ceva nu am mai văzut până acum. Ne apropiem de 1000 de hectare distruse în proporție de 100% zic eu. Grâul, rapița, floarea soarelui, porumbul, mazărea și viile au fost compromise, a mai spus Zaharia.

Probleme au fost și în localitatea doljeană Băilești unde un copac a căzut pe carosabil, iar o curte a fost inundată în localitatea Perișor.

Urmăriți Impact.ro și pe