Dezastru pentru portarii români din Italia. Topul în care sunt lideri Ionuț Radu și Ciprian Tătărușanu

Ana Anitoiu 25.11.2022, 22:07
Dezastru pentru portarii români din Italia. Topul în care sunt lideri Ionuț Radu și Ciprian Tătărușanu

Dezastru pentru portarii români din Italia. Ionuț Radu și Ciprian Tătărușanu sunt lideri într-un top nefavorabil lor, ce a fost făcut de o publicație italiană pe baza unui sondaj pentru cititori, prin care aceștia i-au putut evalua.

Ionuț Radu și Ciprian Tătărușanu, lideri într-un top nefavorabil

Mai exact, Ionuț Radu, în vârstă de 25 de ani, care ar fi ca și plecat de la Cremonese, și Ciprian Tătărușanu, în vârstă de 36 de ani, care ar urma să plece de la AC Milan la sfârșitul sezonului actual, sunt lideri în topul celor mai slabi cinci portari de până acum.

Clasamentul, publicat de ziarul italian Calcio Mercato, arată astfel: Ciprian Tătărușanu (AC Milan), cu scorul de 5,69; Ionuț Radu (Cremonese), cu scorul de 5,78; Juan Musso (Atalanta), cu 5,83; Lukasz Skorupski (Bologna), cu 5,87; și Andrea Consigli (Sassuolo), cu 5,87.

Topul a fost realizat pe baza unui sondaj pentru cititori, în care aceștia le-au putut acorda note de la 1 la 10 tuturor portarilor care au bifat cel puțin o prezență în ediția 2022 – 2023 a campionatului Italiei. Ciprian Tătărușanu a obținut cel mai mic punctaj, urmat de Ionuț Radu.

Ciprian Tătărușanu

Ce au scris italienii despre Ciprian Tătărușanu și despre Ionuț Radu

Italienii au scris că Ciprian Tătărușanu a încasat șapte goluri în opt meciuri descurcându-se, însă, mai bine decât portarul francez Mike Peterson Maignan.

„Efectul absenței lui Maignan se resimte în acest clasament, întrucât primul loc este ocupat, în mod surprinzător, chiar de către înlocuitorul lui. Este vis sau realitate?

Românul a încasat 7 goluri în 8 meciuri. Paradoxal, conform cifrelor, s-a descurcat chiar mai bine decât titularul de drept (Maignan a primit 8 goluri în 7 meciuri, n.r.)”, au scris italienii despre Ciprian Tătărușanu.

Despre Ionuț Radu, împrumutat de Inter la Cremonese, italienii au scris că a avut ghinion, suferind o accidentare în meciul cu Napoli.

„Câteva greșeli pentru echipa lui, amplificate de cea recentă din tricoul lui Inter, plus câteva parade bune. A avut și ghinion: accidentarea din meciul cu Napoli. Cele 19 goluri încasate până acum au înclinat balanța către o despărțire de Cremonese. Pentru că, în acest moment, cine îl va mai putea scoate din poartă pe Carnesecchi?”, au scris italienii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...