Ionuț Radu a semnat cu Cremonese. La câți bani a renunțat internaționalul român ca să-i convingă pe șefii lui Inter să-l lase să plece

Sorin Barbu 05.07.2022, 15:05
Ionuț Radu a semnat cu Cremonese. La câți bani a renunțat internaționalul român ca să-i convingă pe șefii lui Inter să-l lase să plece

Ionuț Radu încearcă să-și relanseze cariera și a plecat de la Inter la Cremonese, formație nou promovată în Serie A. Internaționalul român a fost împrumutat pe o perioadă de un an și a renunțat la 400.000 de euro ca să ajungă la o formație unde să fie titular. Playsport.ro a aflat în exclusivitate toate detaliile afacerii.

Ionuț Radu a semnat cu Cremonese. Ce salariu va avea internaționalul român

Ionuț Radu a fost adus de Inter cu 11 milioane de euro. În ultimii doi ani a intrat însă într-un con de umbră și a fost rezerva lui Samir Handanovici. A fost folosit rar, iar gafa din meciul cu Bologna, când trupa lui Simone Inzaghi a pierdut trei puncte prețioase în lupta pentru titlu, i-a înfuriat pe fanii echipei. A fost clar pentru toată lumea că lui Radu îi va fi greu să rămână la Inter. Salvarea a venit de la conducătorii formației Cremonese care își doresc să-și întărească echipa pentru ca nou-promovata să rămână în Serie A.

Playsport.ro scrie că portarul român a semnat contractul și a aflat toate detaliile afacerii. Ionuț Radu avea un salariu de 2,3 milioane de euro și a fost nevoit să renunțe la 400.000 de euro. Pe perioada acestui împrumut de un an, cele două formații, Inter și Cremonese, vor suporta în părți egale salariul de 1,9 milioane de euro. În plus, impresarul a reușit să scoată din contract clauza de răscumpărare. Omul decisiv în mutare ar fi fost Ariedo Braida, consultant la Cremonese.

„Braida îl știe și-l monitorizează pe Radu de câțiva ani, îi cunoaște bine potențialul, iar acum a insistat foarte mult să-l aducă de la Inter, având încredere că va face o afacere grozavă pentru club și pentru jucător”, relatează o sursă playsport.

Ionuț Radu este împrumutat un an de Inter la Cremonese
Ionuț Radu este împrumutat un an de Inter la Cremonese

Ionuț Radu a jucat la Inter doar în patru partide, trei în campionat și una în Cupa Italiei. La Cremonese va fi coleg cu Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei României.

Urmăriți Impact.ro și pe