Detaliul pe care foarte puţini îl cunosc despre Marian Drăgulescu. Ce meserie are, de fapt, gimnastul

Stan Filon 30.11.2021, 20:37
Detaliul pe care foarte puţini îl cunosc despre Marian Drăgulescu. Ce meserie are, de fapt, gimnastul

Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai cunoscuți gimnaști din România. A urcat pe cele mai înalte trepte ale gimnasticii mondiale și datorită lui imnul României a fost auzit la cele mai importante competiții sportive internaționale. Puțini știu, însă, ce meserie și-a ales Marian Drăgulescu, după ce se va retrage din competiții, dar și ce grad are sportivul.

Ce meserie are, de fapt, Marian Drăgulescu

Marian Drăgulescu este un adevărat etalon pentru gimnastică masculină din România de ani și ani de zile. Gimnastul va împlini pe data de 18 decembrie vârsta de 41 de ani și a vorbit deja despre retragerea din sportul care l-a consacrat la nivel mondial.

A fost foarte aproape să se califice în finala de la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După această experiență, Marian Drăgulescu a început să vorbească despre retragere dar nu înainte de a mai participa la un campionat naţional şi unul mondial.

Ce meserie are, de fapt, Marian Dragulescu
Ce meserie are, de fapt, Marian Dragulescu

„Pot opta și acum pentru o carieră civilă”

Ar fi putut să plece oriunde în lume, însă a ales să rămână în România, deoarece se declară un patriot convins, iar uniforma de locotenent-colonel pe care o îmbracă dă o anumită greutate celor spuse de sportiv. „Sunt patriot de țară, patriot de club, îmi place țărișoara în care am crescut, aici m-am dezvoltat, aici am reușit să evoluez, astfel încât să-i batem pe toți din lume. Locotenent-colonel este gradul meu”, a spus Drăgulescu pentru Digi Sport.

Așadar, Marian Drăgulescu nu va părăsi România nici după ce se va retrage din competiții. Sportivul cu două medalii olimpice, 10 medalii mondiale şi 10 titluri europene s-a decis să rămână în țara lui să pună umărul la ridicarea gimnasticii românești, din postura de antrenor, de data aceasta, meserie pe care de-abia așteaptă să o practice.

„Pot opta și acum pentru o carieră civilă. Dar, ca angajat al MApN primești automat o funcție și un grad. Eu sunt pe funcția de sportiv. Va urma funcția de antrenor. Vrem să fim buni ambasadori ai sportului. Atunci când urci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, local, național, european, mondial te face să fii mândru de tine, de sportul practicat.

Da, am spus că anul acesta mă voi retrage. Odată cu înaintarea spre finalul carierei, devin tot mai nostalgic, dar având în vedere că voi continua tot în gimnastică… Asta îmi doresc, din altă poziţie, cea de antrenor, iar satisfacţiile vor fi la fel de mari ca atunci când concuram pe aparate. Este rândul nostru, după ce ne lăsăm de sportul de performanţă să punem umărul la reconstrucţia sportului românesc”, a spus Drăgulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...