Detaliul la care trebuie să fie atenţi românii. Medicul Adrian Marinescu: „Poţi avea covid chiar dacă un test a ieşit negativ”

Nicu Stan 30.09.2021, 14:54
Detaliul la care trebuie să fie atenţi românii. Medicul Adrian Marinescu: „Poţi avea covid chiar dacă un test a ieşit negativ”

Detaliul la care trebuie să fie atenţi românii. Medicul Adrian Marinescu a anunțat că un pacient poate avea covid, chiar dacă testul i-a ieșit negativ, în contextul în care persoana respectivă prezintă simptomele bolii.

Ce facem în cazul în care avem simptome, însă avem testul de covid negativ. Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Balș din București, a expus un caz în care este posbil ca o persoană să fie infectată cu covid, să prezinte simptomele specifice bolii, însă testul să îi iasă negativ.

Astfel, pentru aceste cazuri mai speciale, medicul infecționist Adrian Marinescu a precizat ca persoana în cauză trebuie să rămână în izolare.

Testul intranazal ar trebui facut de profesionisti
Testul intranazal ar trebui facut de profesionisti

Persoana respectivă trebuie să treacă în izolare

”Testul, dacă e negativ, și am totuși simptomatologie, nu înseamnă că nu am COVID. Dacă am simptome, mă izolez, căci e posibil să am infecția.

Chiar dacă acest test e negativ, încerc să mă izolez și, eventual peste o zi sau două, să repet testul”, a declarat medicul Adrian Marinescu la Digi 24.

Testul intranazal nu poate fi făcut de oricine

Adrian Marinescu susţine că efectuarea testului care se face intranazal este mai complicat.

”Pentru a-l face corect, bețișorul trebuie să intre mult. Nu putem să cerem tuturor să știe asta”, a precizat medicul Adrian Marinescu.

Cine trebuie să facă doza booster

În plus, medicul Adrian Marinescu a făcut precizări și despre doza booster, cea de-a treia doză de vaccin.

Acesta spune că cea de-a treia doză de vaccin trebuie făcută de personalul medical, precum și de către persoanele vulnerabile.

Câți români au făcut a treia doză

”Peste tot în lume s-a plecat de la două categorii: personalul medical, pentru că are risc să se infecteze și personalul medical trebuie să rămână sănătos și cei care sunt vulnerabili – vârstnici și cei cu afecțiuni cronice, pentru că dacă imunitatea este deficitară, înseamnă că răspund mai puțin la vaccin și cele două doze nu aduc chiar ce voiai ca efect. Atunci vii cu doza a treia care e un booster și ai un răspuns imun care să fie net superior”, a mai spus medicul.

Aproximativ 14.000 de români au primit cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, până joi la prânz, iar românii continuă să vină la centrele de vaccinare pentru a se imuniza cu doza booster, a informat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Urmăriți Impact.ro și pe