Detaliul esențial de care e bine să ții cont, atunci când cumperi produse cu SPF. „Soarele este cel mai mare inamic al pielii”. Avertismentul specialistului

Redacția IMPACT 13.07.2020, 20:58
Detaliul esențial de care e bine să ții cont, atunci când cumperi produse cu SPF. „Soarele este cel mai mare inamic al pielii”. Avertismentul specialistului

Ne află în plin sezon estival, însă nu trebuie să uităm de protecția solară, în această perioadă, cu atât mai mult cu cât meteorologii ANM anunță temperaturi caniculare, care vor genera un disconfort terminc accentuat. Achiziția de produse cu protecție solară trebuie să fie pe lista priorităților tale, indiferent dacă mergi la plajă, sau dacă doar ieși din casă la o plimbare sau la un picnic.

Ce produse SPF trebuie să alegi. Opinia specialistului

Din rutina de îngrijire a pielii de zi cu zi nu trebuie să lipsească aplicarea cremelor cu factor ridicat de protecție. În contextul creșterii temperaturilor medii atât în România, cât și în întreaga lume, protecția în fața razelor UV nu trebuie deloc neglijată.

„Este foarte important să aplicăm zilnic, dimineata un produs care are factor de protecţie. Indiferent că este vară sau iarnă. Soarele este cel mai mare inamic al pielii atunci când vorbim de îmbătrânirea prematură, iar 85% din cancerele de piele sunt determinate de expunerea la soare”, explică Diana Baicu, consultant în industria de frumuseţe profesională, potrivit CSID.

Expertul precizează că greșeala pe care mulți o fac atunci când cumpără produse cu protecție solară este că se uită doar la SPF (Sun Protetion Factor- Factor de Protecție Solară), care ne protejează împotriva razelor de tip B (UVB). Există, însă și indicatorul UVA, care includ razele de tip A, cele mai periculoase, în fapt.

„Este important să ştim că produsul pe care îl folosim trebuie să fie eficient atât contra razelor UVB, cât şi UVA. De multe ori facem greşeala că verificăm doar SPF-ul (Sun Protection Factor), marcat pe produse (…)
Dar există şi razele de tip A, care sunt mai periculoase, pentru că sunt responsabile, în mare parte, de apariţia cancerului de piele şi de îmbătrânire, şi ele acţionează mult mai profund.

UVA sunt radiaţii cu lungime de undă lungă care pătrund mult mai adânc în piele şi care nu sunt filtrate de către nori, sticlă, adică nu suntem protejaţi de ele atunci când suntem în încăperi vitrate sau în maşină”, a mai precizat Diana Baicu.

Sursa foto: pixabay.com

Urmăriți Impact.ro și pe