Detalii noi în cazul accidentului cumplit de la Iaşi. Ce ar fi făcut şoferul de camion înainte de tragedie

Stan Filon 02.02.2022, 12:05
Detalii noi în cazul accidentului cumplit de la Iaşi. Ce ar fi făcut şoferul de camion înainte de tragedie

Încep să apară mai multe detalii în cazul accidentului devastator din Iași. În accident a fost implicat un camion, o ambulanță, dar și o autoutilitară. Șapte persoane și-au pierdut viața în cumplitul accident de circulație și două au fost rănite, iar oamenii legii au descoperit acum nereguli grave la camionul care ar fi provocat carnagiul. Șoferul conducea cu cardul de tahograf al altei persoane.

Au apărut detalii noi în cazul accidentului cumplit de la Iaşi

S-a dat alarma, marți dimineața, pe o șoseaua din Iași, unde a avut loc un accident rutier cu urmări foarte grave. Mai multe ambulanțe au sosit la fața locului, însă medicii nu au putut face nimic pentru șapte persoane. Alte două au fost transportate la spital cu răni grave. Ultimele detalii arată că șoferul de pe camion, un tânăr în vârstă de 30 de ani, ar fi manipulat tahograful.

Autoritățile spun că de vină pentru carnagiul de la Iași ar fi șoferul de pe camion. În plus, acesta ar fi folosit un card care nu îi aparținea, însă oamenii legii au început cercetările pentru a se afla de ce șoferul conducea cu cardul unui alt coleg. Legislația în vigoare prevede că un şofer profesionist este obligat să respecte anumiţi timp de odihnă în decursul unei zile, astfel încât să fie apţi de conducere şi să evite oboseala. Legea este făcută tocmai pentru a se evita astfel de tragedii. Asocierea cardului individual cu tahograful permite oamenilor legii să verifice dacă şoferul a respectat sau nu timpii de odihnă.

Au aparut detalii noi in cazul accidentului cumplit de la Iasi
Au aparut detalii noi in cazul accidentului cumplit de la Iasi

Șoferul de pe camion folosea un card care nu era pe numele său

Șoferii profesioniști se pare că au găsit o portiță prin care să păcălească tahograful. Folosesc mai multe carduri, astfel încât tahograful să înregistreze mai mulți șoferi. În general, aceste nereguli se petrec cu acordul firmelor pentru care șoferii lucrează. Polițiștii încearcă acum să afle de ce la o oră atât de devreme, 6,40 dimineaţa, şoferul care ar fi de vină pentru accidentul de la Iași ar fi folosit un alt card. Rezultatul accidentului rutier i-a șocat chiar și pe polițiștii cu experință.

„Din ce ştim până acum, accidentul a avut loc între o ambulanţă, care mergea spre Iaşi, şi un camion. Avea pacient. Din sensul opus, dinspre Iaşi, venea camionul. Coliziunea dintre cele două e posibil să fi avut loc chiar pe linia dublă continuă de pe mijlocul şoselei. Sunt urme de frânare ale ambulanţei, deci nu era polei. Cel mai probabil, şoferul ambulanţei a observat că bena camionului a derapat pe sensul opus, nu a mai apucat să tragă de volan. După ce camionul a lovit ambulanţa, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal autoutilitara. Cel mai probabil, circula chiar în spatele ambulanţei, şi nu a mai avut timp să evite camionul. Este groaznic. Atât pentru cei care au murit, cât şi pentru cei lăsaţi în urmă”, a spus șeful Poliției Rutiere Iași, potrivit Ziarul de Iași.

Șoferul de pe camion urma să se căsătorească

Șoferul de camion din Iași decedat în accident urma să se căsătorească în septembrie și își cumpărase un teren pe care urma să ridice o casă pentru viitoarea lui familie.

„Se numeşte Andrei Radu, lucra de patru ani ca şofer pe camion. Transporta agregate de la balastiere, la depozitul de la Leţcani, de la calea ferată, spre Dumeşti. Andrei este din Dumeşti, urma să se însoare cu iubita lui prin septembrie, locuiau împreună. Spunea că urmează să plece în Anglia, deoarece în România nu câştigă bine. Chiar îşi luase un teren, ca să îşi facă casă”, a mai povestit bărbatul.

Șase dintre cele 7 victime erau muncitori în construcții care se îndreptau spre locul de muncă și care se aflau în autoutilitară lovită în plin de camion.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...