Detalii neștiute din trecutul lui Irinel Columbeanu au ieșit la iveală. Cu ce se ocupau părinții fostului om de afaceri

Andreea Bisinicu 03.12.2022, 16:35

Irinel Columbeanu rămâne una dintre cele mai controversate persoane publice din România. Fostul soț al Monicăi Gabor a fost dintotdeauna obișnuit să stea sub lumina reflectoarelor, în timp ce părinții său au fost întotdeauna discreți, preferând să rămână departe de atenția sferei publice. Puțini știu ce meserie aveau, de fapt, mama și tatăl fostului afacerist de la Isvorani.

Ce avere aveau părinții lui Irinel Columbeanu

Irinel Columbeanu a fost, dintotdeauna, adeptul unui stil de viață extravagant, care a stârnit invidia multor oameni, în anii 2000.

După ce și-a pierdut averea și a fost nevoit să se mute într-un apartament micuț și să adopte un trai modest, cu posibilități financiare reduse, fostul om de afaceri a devenit o prezență discretă în mass-media, concentrându-se pe cărțile sale autobiografice.

Deși fostul soț al Monicăi Gabor este cunoscut de o țară întreagă, puțini sunt cei care știu detalii despre părinții săi, Ion și Georgeta Columbeanu. Tatăl lui Irinei Columbeanu a fost de profesie inginer, având o suită de angajați în subordinea sa.

Georgeta, mama fostului afacerist de la Isvorani, era secretară în cadrul unei instituții publice. Părinții lui Irinel locuiau, la pe vremea comuniștilor, în Ploiești, fiind oameni înstăriți, cu venituri financiare substanțiale.

Potrivit informațiilor apărute în presă, Ion Columbeanu ar fi avut un salariu de 6.000 de lei, fiind proprietarul a două autoturisme și a unei vile impunătoare.

Irinel Columbeanu își amintește cu drag de copilăria și adolescența sa, deși susține că familia sa ar fi avut mulți bani într-o perioadă în care nu avea multe posibilități de a-i cheltui.

„Trăiam ca animalele, degeaba aveam bani dacă nu aveam acces la nimic.” , declara fostul milionar de la Isvorani, Irinel Columbeanu, pentru viva.ro.

Tatăl lui Irinel Columbeanu, șef de protocol la Guvern timp de 40 de ani

Tatăl lui Irinel Columbeanu ar fi fost seful protocolului în toate guvernele, de la Gheorghe Gheorghiu-Dej până la Adrian Năstase, în perioada 1961 – 2002.

 „Am intrat în Guvern în ’59, după ce am stat un an la Direcţia economică a CC a PCR. Direcţia asta era mai tare decât chiar guvernul.

Am lucrat patru ani ca ucenic la Şantierul Naval Constantă, de la 15 ani şi trei luni. Am fost hamal şi am învăţat că banul se câştigă prin muncă. Mi-au dat dispensa de vârstă, că eram orfan de ambii părinţi.

Când am terminat, în ’46, eram mecanic-lăcătuș. Mai târziu, când eram la Guvern, eram singurul care spunea sărut mâna femeilor de serviciu!

După Revoluţie, am fost secretar general al guvernului interimar, până l-a descoperit Iliescu pe Hrebenciuc, la Bacău, şi mi l-a adus pe cap!”, declara Ion Columbeanu, într-un interviu din 2010, acordat celor de la Evenimentul Zilei.

Urmăriți Impact.ro și pe