Detalii necunoscute din viața lui Liviu Dragnea. Ce poreclă avea fostul lider PSD. A cântat într-o trupă în facultate. Foto

Raluca Juncu 28.10.2019, 13:57
Detalii necunoscute din viața lui Liviu Dragnea. Ce poreclă avea fostul lider PSD. A cântat într-o trupă în facultate. Foto

Liviu Dragnea rămâne, chiar și din spatele gratiilor una din figurile publice cele mai controversate de la noi din țară, cu atât mai mult cu cât în vremea libertății sale, acesta era considerat a fi politicianul care se bucura de cea mai mare influență din România.

Liviu Dragnea împlinește astăzi vârsta de 57 de ani. Fostul lider al PSD a solicitat săptămâna trecută o permisie pentru a-și sărbători aniversarea în libertate, însă cererea i-a fost respinsă de șeful penitenciarului Rahova. Fostul lider PSD este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pe 27 mai 2019, la doar o zi după alegerile europarlamentare. Lui Liviu Dragnea nu îi mai rămâne acum nimic altceva decât să petreacă singur ziua sa de naștere, în spatiile gratiilor, unde are timp să rememoreze amintirile din tinerețe.

 

Ce făcea Liviu Dragnea în facultate

 

Liviu Dragnea a absolvit în 1987 Facultatea de Transporturi, la specializarea Autovehicule rutiere, din cadrul Institutului Politehnic București (actuala Universitatea Politehnica din București). În timpul studenției, Liviu Dragnea a fost toboșar într-o trupă alcătuită din trei membri. Foștii săi colegi de trupă, pe care Dragnea a negat inițial că îi cunoaște, au ajuns, după 20 de ani de la terminarea facultății acționari majoritari ai Tel Drum, compania de asfaltări abonată la Consiliul Județean Teleorman, condus, până în 2012 de Liviu Dragnea, transmite adevarul.ro.

Cum arăta Liviu Dragnea, fostul lider PSD, în tinerețe

Membri formației EGO erau alcătuiți din Liviu Dobrescu (zis Șobo), Mugurel Gheorghiaş (Melcu) și Liviu Dragnea, care era poreclit „Livache”. Cei trei au cântat în aceeași formație, în urmă cu 25 de ani.
Legătura dintre Liviu Dragnea și foștii membri ai trupei a fost dezvăluită de Ziarul Adevărul în 2011, în perioada în care Consiliul Județean Teleorman, condus de Dragnea, se afla în plin scandal cu Comisia Europeană care l-a acuzat că ar fi aranjat licitațiile cu bani europeni, cu decicație pentru firma Tel Drum.

Dezvăluirea a plecat de la un comentariu al unui cititor al ziarului Adevărul. „Domnul Dragnea îi cunoaşte foarte bine pe acţionari. Dobrescu Liviu (nu Lucian), zis «Şobolanul», şi Gheorghiaş Mugurel au fost colegi de facultate. Dragnea a intrat în 1981 la facultate şi a rămas repetent în anul patru. Ceilalţi doi au intrat în 1983, dar erau prieteni şi colegi de trupă, cântau în trupa EGO. «Şobolanul» şi «Mugurel» erau chitarişti, iar «Livache» Dragnea toboşar.  Îsi ţineau sculele la oficiul de la et. 4 din căminul P14. De ce minţi că nu-i cunoşti? Mai interesaţi-vă, băieţi, că aveţi multe de aflat despre el”, comenta atunci un utilizator pentru adevărul.ro.

 

Un desen cu cei trei membri ai trupei EGO, cu Liviu Dobrescu, în stânga, Mugurel Gheorghiaş în dreapta și Liviu Dragnea în centru. Foto: adevarul.ro

Tot în urmă cu șase ani, cei doi foști colegi de trupă și acționari ai firmei Tel Drum au recunoscut relația lor cu fostul lider PSD. Confruntat de aceeași publicație, Liviu Dragnea nu a negat nici el legătura cu Liviu Dobrescu și Mugurel Gheorghiaş, despre care a spus că au fost colegi în facultate, dar și că au făcut parte din trupa EGO.

Liviu Dragnea a fost toboșar în timpul studenției, cântând alături de alți doi colegi în trupa EGO. Sursa foto: recorder.ro

În perioada studenției, Liviu Dragnea, alături de Lucian Dobrescu şi Mugurel Gheorghiaş au împărţit aceeaşi cameră de cămin pentru repetiţii şi au cântat în trupa pe care au intitulat-o EGO. După terminarea studiilor, aparent, drumurile celor trei foşti colegi de trupă s-au despărţit. Dragnea ajunsese în 2011, la data dezvăluirilor legăturii cu Tel Drum, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Cei doi foşti colegi ai lui Dragnea, respectiv Mugurel Sorin Gheorghiaş şi Liviu Lucian Dobrescu, au devenit în 2006 acţionari majoritari ai companiei Tel Drum din Teleorman, cu 44%, respectiv 43,9%, cumpărând acţiunile de la Marian Fişcuci, coleg de liceu cu Dragnea, potrivit sursei citate.

Conform anchetei lansate de Rise Project în luna mai a anului trecut, unul din foştii colegi de trupă al şefului PSD, Mugurel Gheorghiaş, poreclit „Melcul” acţionar al firmei Tel Drum, a înfiinţat peste ocean o firmă pentru investiţii în hoteluri, restaurante şi alte imobiliare în 2010 şi a introdus bani în Brazilia de cel puţin şase ori, între 2010 şi 2011, bani catalogaţi drept „investiţii directe din România”.

Mugurel Gheorghiaş s-a asociat în Brazilia cu Cauby Cursinio Campos Junior, un om de afaceri brazilian, despre care se spune că ar fi fost şoferul lui Liviu Dragnea atunci când acesta mergea în vacanțe, în Brazilia.

În prezent, Liviu Dragnea își ispășește pedeapsa care se ridică la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Acesta a depus deja cereri pentru a-şi anula această pedeapsă. Dragnea a depus la Curtea Supremă un recurs în casaţie, prin care încearcă să obţină anularea condamnării la închisoare. Aceasta este cea de-a doua cale extraordinară de atac la care apelează Dragnea. Fostul președinte PSD a depus şi o contestaţie în anulare la Instanţa supremă.

Mai mult decât atât, fostul lider PSD a formulat o cerere pentru a ieși o zi din închisoare, însă aceasta a fost respinsă. Astăzi, la împlinirea vârstei de 57 de ani, Liviu Dragnea a mai formulat o cerere de permisie pentru o zi în care să poată merge acasă, însă răspunsul îl va afla abia pe 20 noiembrie, transmite Digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe