Detalii în premieră de la scandalul din curtea Mitropoliei din Iași. Ce s-a întâmplat cu rromii din Vaslui

Andrei Cezar 04.09.2020, 13:00
Detalii în premieră de la scandalul din curtea Mitropoliei din Iași. Ce s-a întâmplat cu rromii din Vaslui

Au venit la Catedrala Mitropolitană din Iași pentru a jura pe Biblie să îngroape un conflict mai vechi, însă la ieșirea din biserică necuratul și-a băgat coada în socotelile lor și i-a făcut să se ia la bătaie.

Este vorba de mai mulți membri ai unor clanuri de romi din Vaslui care au făcut un scandal monstru în curtea Mitropoliei. Polițiștii au intervenit pentru a aplana conflictul, iar 19 persoane au fost conduse la secție. Trei bărbați au fost reținuți și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Detalii în premieră de la scandalul din curtea Mitropoliei din Iași. Romii, în loc să se împace, s-au luat la bătaie

Scandalul a pornit joi după-amiază, atunci când zeci de persoane, membre ale unor clanuri de romi din județul Vaslui, au venit la Mitropolia din Iași cu scopul de a jura pe Biblie să îngroape securea războiului, potrivit Dcnews, care citează presa locală.

”La data de 03 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre un scandal ce s-ar fi iscat între mai multe persoane, care se aflau în curtrea Catedralei Mitropolitane Iaşi. Urmare a sesizării, la faţa locului s-au deplasat, de îndată poliţiştii Secţiei 3 Poliţie, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţiştii locali şi jandarmii pentru aplanarea conflictului, fiind conduse la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi, pentru verificări 19 persoane, din judeţul Vaslui.”, se arată într-un comunicat al IPJ Iași, potrivit publicației Ziarul de Iași.

Trei persoane reținute în urma scandalului

Oamenii legii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

”În baza probatoriului administrat în cauză, trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi, urmând ca la data de 4 septembrie a.c., aceştia să fie prezentatţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale. Persoanele implicate în conflict au refuzat să depună plângere prealabilă pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. De asemenea, toate persoanele implicate în conflict au fost sancţionate contravenţional, conform Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea  măsurilor individuale de protecţie a vieţii.”, se mai arată în comunicatul Poliției.

În imaginile difuzate de presa locală se poate observa cum polițiștii încearcă să aplaneze conflictul, sub privirile stupefiate ale credincioșilor prezenți în curtea Mitropoliei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe