Detalii de la arestarea interlopului Rechinul, șeful mafiei românești din Mexic. Cine a încercat să-l facă scăpat

Ioana Bucur, Anca Manolica 28.05.2021, 13:51
Detalii de la arestarea interlopului Rechinul, șeful mafiei românești din Mexic. Cine a încercat să-l facă scăpat

Țara noastră a ajuns, din nou, subiect de presă peste ocean. Detalii de necrezut de la arestarea interlopului Rechinul, șeful mafiei românești din Mexic. Cine a încercat să-l facă scăpat, în momentul în care au apărut oamenii legii.

Detalii de la arestarea interlopului Rechinul, șeful mafiei românești din Mexic

Florian Tudor, zis și Rechinul, urmează să fie extrădat în România. Șeful mafiei românești din Mexic a fost arestat, după ce a fost căutat de FBI și de DIICOT de mai bine de doi ani. El este bănuit că ar fi coordonat, din Cancun, o grupare de crimă organizată.

Procurorii de peste ocean au scos la lumină detalii șocante despre rețeaua condusă de român. Se pare că Florian Tudor ar fi primit un ajutor important de la mai mulți politicieni din Mexic. Mai mult, potrivit unui comunicat transmis de procuratura generală a Mexicului, un agent federal ar fi încercat să împiedice arestarea interlopului Rechinul, în timp ce avocatul său i-ar fi atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale. Cei doi au fost și ei reținuți, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

„La data de 27.05.2021, autoritățile judiciare din Mexic, Fiscalia General de la Republica, au efectuat o acțiune de punere în executare a unui mandat internațional de arestare emis de către autoritățile judiciare din România, pe numele respectivului inculpat, în prezent, acesta aflându-se în custodia autorităților mexicane, în cadrul procedurii de extrădare inițiate de către autoritățile române”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

O instanță din România a cerut, din luna martie, reținerea lui Florian Tudor pentru tentativă de crimă, șantaj și înființarea unei rețele de crimă organizată.

„La solicitarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, la data de 23.03.2021, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă în lipsă a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la șantaj și șantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curții de Apel București, din data de 07.04.2021”, transmite sursa citată.

Detalii de la arestarea interlopului Rechinul, șeful mafiei românești din Mexic
Florian Tudor

„Nu am de gând să mă ascund”

Din Cancun, paradisul mexican în care se retrăsese în timp ce autoritățile române încercau să îl aducă în țară, Florian Tudor se declara nevinovat de toate capetele de acuzare: de la şantaj şi instigare la tentativă de omor, până la constituire de grup infracţional organizat.

„Acuzaţiile DIICOT-ului sunt absurde. Dacă investighează o tentativă de crimă mi se pare normal să investigheze la faţa locului, să vadă locul respectiv, să vorbească cu martorii, să vadă dosarele respective. Dosarul respectiv din Mexic este deja închis.

Nu am de gând să mă ascund. Am aici copiii de care trebuie să am grijă. Nu am nici o emoţie din punct de vedere juridic în Mexic”, spunea Rechinul, în luna martie, pentru Observator.

A fost nevoie de cinci oameni pentru a-l imobilizat și duce pe brațe pe Florian Tudor până la duba agenților poliţiei ministeriale federale. Imaginile surprinse în momentul arestării interlopului Rechinul se văd AICI.

Urmăriți Impact.ro și pe