Suma imensă pe care au furat-o românii din bancomatele din Mexic. Cinci ani a durat operațiunea

Raluca Juncu 04.06.2020, 21:17

O bandă de români din Mexic au recurs la un furt absolut incredibil. Operațiunea s-a întins pe cinci ani, iar făptașii abia acum au fost prinși. Ce sume adunat în total românii și ce se întâmplă acum cu ei?

Bandă de români, prinsă în Mexic

O organizație criminală din România a reușit să fure aproape 1,2 miliarde de dolari din mai multe bancomate plasate în principalele destinații turistice din Mexic, potrivit unei investigații realizate de OCCRP- Organized Crime and Corruption Reporting Project/ Proiect de raportare a crimei organizate si coruptiei și MCCI (Mexicans against Corruption and Impunity/ Mexicani impotriva coruptiei și a impunității.

Operațiunea românilor a început în martie 2014, când a început derularea acestor acțiuni printr-o companie de fațadă numită Top Life Services. Reprezentanții acestei firme au semnat un contract cu Banco Multiva, o bancă importană din Mexic. Contractul prevedea instalarea mai multor ATM-uri în diverse destinații turistice din țară, scrie publicația ziare.com.

Un fost membru al bandei de români susține că gruparea controla în jur de 100 de bancomate.

„Controlăm aproximativ 100 de ATM-uri cu cipuri instalate în ele … În medie, fiecare aparat copiază aproximativ o mie de carduri în fiecare luna. Am retras aproximativ 200 de dolari de pe fiecare card. 20 de milioane de dolari retrase în fiecare luna”, a declarat acesta.

Oamenii legii din Statele Unite ale Americii, România și Mexic l-au identificat pe Florian Tudor ”El Tiburon”, omul de afaceri , care locuiește în Cancun, drept presupusul lider al acestei grupări. Românul a negat, însă acuzațiile.

„În momentul în care am aflat că există o problema în legătură cu Top Life și a apărut numele acestui om, chiar și atunci când nu îl știam, am încheiat imediat acel acord”, a precizat directorul de la Banco Multiva.

Timp de opt luni, jurnaliștii au analizat 15.000 de pagini obținute de la autoritățile din România și din Mexic, timp în care au intervievat zeci de surse pentru a ajunge la informații.

Urmăriți Impact.ro și pe