Descoperirea uimitoare făcută în ochiul uman. Ce au aflat oamenii de ştiinţă

Stan Filon 10.12.2021, 09:39
Descoperirea uimitoare făcută în ochiul uman. Ce au aflat oamenii de ştiinţă

Descoperire de senzație în anatomia ochiului uman! Cercetătorii americani sunt cei care au văzut ce nu au văzut alți oameni de știință timp de sute de ani, de când a fost inventat microscopul și de când medicina modernă și-a făcut debutul. Descoperirea este foarte importantă, mai ales că are legătură cu memoria.

Descoperirea uimitoare făcută de cercetători în ochiul uman

Cercetătotorii de la Centrul John Moran al Universității Utah sunt cei care au făcut o descoperire ieșită din comun în ochiul uman. Aceștia au găsit un nou tip de celulă nervoasă în retină. Aceasta a fost botezată Campana, deoarece are formă de clopoțel.

Noua celulă Campana ar putea juca un rol în procesarea semnalului vizual, apreciază experții. În sistemul nervos central, un circuit de neuroni comunică între ei pentru a transmite informații senzoriale și motorii, iar așa-numiții interneuroni servesc ca niște intermediari în lanțul de comunicare, potrivit Science Daily.

Descoperirea uimitoare facuta de cercetatori in ochiul uman
Descoperirea uimitoare facuta de cercetatori in ochiul uman

Noua celulă descoperită are formă de clopot

Cercetătorii au publicat lucrarea de specialitate în revista Proceedings of the National Academy of Science din SUA, find coordonată de Ning Tian, doctor în medicină la Universitatea New York din Buffalo.

Mai exact, experții au identificat o celulă nervoasă sau un neuron în retină, un tip necunoscut anterior. Descoperirea marchează un moment remarcabil în domeniul medical, deoarece oamenii de știință lucrează de mult timp să înțeleagă mai bine funcționarea sistemului nervos central prin identificarea tuturor claselor de neuroni și a conexiunilor acestora.

Experimentele făcute de cercetătorii americani au arătat că aceste celule Campana rămân activate un timp neobișnuit de lung, până la 30 de secunde, ca un răspuns la o stimulare cu un flash de lumină de doar 10 milisecunde.

„În creier, se crede că celulele de ardere persistente sunt implicate în memorie și în învățare. Deoarece celulele Campana au un comportament similar, teoretizăm că ele ar putea juca un rol în declanșarea unei ”memorii” temporale a unei stimulări recente”, a spus Tian.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...