Denunțătoarea lui Beuran a rupt tăcerea! Primele declarații, după ce medicul a ajuns pe mâna poliției: “Nu e o victimă, așa cum se prezintă la tv”

Redacția IMPACT 15.02.2020, 18:09
Denunțătoarea lui Beuran a rupt tăcerea! Primele declarații, după ce medicul a ajuns pe mâna poliției: “Nu e o victimă, așa cum se prezintă la tv”

Doctorița care l-a denunțat pe medicul Mircea Beuran pentru luare de mită, a dezvăluit ce anume a determinat-o să facă acest lucru după doi ani de zile de la producerea incidentului. În urma, acestei acuzații, Beuran a fost chemat vineri în fața judecătorilor pentru a da socoteală.

Primele declarații ale denunțătoarei medicului Beuran: ”Nu este o victimă așa cum se prezintă la tv”

Carmen Haiducu, chirurg la Spitalul Floreasca l-a denunțat la DNA pe medicul Mircea Beuran pentru faptul că a luat mită 10.000 de euro de la ea pentru a-i oferi un post de asistent universitar la Universitatea de Medicină. Chirurgul motivează că a recurs la această metodă din cauza presiunii care s-a pus pe umerii săi, dar și pentru faptul că era convinsă că altfel nu ar fi obținut postul.

denuntatoare, beuran, mita, chirurg, dna
Denunțătoarea lui Beuran a rupt tăcerea!

„Am discutat personal cu domnul profesor. Nu este o victimă, așa cum se prezintă la tv. (…)Pentru mine nu a fost o plăcere, e de toată jena. Acest sistem este corupt. Dacă aveam o altă variantă decentă, aș fi optat pentru acea opțiune.

Am mers în cabinetul dumnealui și am discutat acele lucruri. Până să primească această sumă a spus că ocuparea unui astfel de post este imposibilă. După ce i-am dat banii, în cabinetul dumnealui, a zis că e posibil. Am fost singuri când i-am dat banii”, a declarat Carmen Haiducu.

Profesorul Beuran ar fi acceptat mită, pe data de 18 decembrie 2018, din partea unui alt cadru medical, de pe o unitate al aceluiași spital din București. Suma primită a fost de 10.000 de euro, după cum au anunțat și procurorii DNA. Scopul pentru care medicul inculpat a primit acei bani a fost îndeplinirea unor îndratoriri de serviciu. Tot vineri, magistrații au decis plasarea în arest la domiciliu a lui Mircea Beuran.

Potrivit DNA, Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Urmăriți Impact.ro și pe