Denis Hanganu a fost prezent vineri la evenimentul de lansare a ultimului sezon din Clanul, ocazie cu care a dezvăluit, pentru Impact.ro, că își face singur cascadoriile pe care le vedem pe micul ecran, asumându-și posibile căzături și semne inestetice care sunt inevitabile în astfel de situații. Actorul a menționat că a respectat legea și că a apelat la dublură pentru a conduce scuterul, de exemplu, pentru că nu are permis categoria A.
Denis Hanganu este protagonistul serialului Clanul, care a ajuns la ultimul sezon și care are premiera în această seară, la Pro Tv și pe Voyo, de la 20.30. După aproape 2 ani de filmări, actorul recunoaște că personajul său, Tudor Achim, l-a maturizat, fiind un rol complex.
Ești pregătit să te desparți de personajul Tudor Achim?
Da, sunt! Glumesc! Nu sunt pregătit. Sunt cumva nostalgic, dar zic nostalgic cu toată asumarea. E începutul sfârșitului și sunt foarte mândru, după munca asta de 4 sezoane, de mine și de toată echipa.
Sunt mândru că am avut o echipă formată din cei mai buni profesioniști în domeniu, vorbesc aici de toate departamentele pe care le includ. Sunt mândru că am spart bariere, am învins preconcepții vechi din România și am ridicat ștacheta foarte sus în ceea ce privește calitatea serialelor românești.
Se vorbește despre noi în breaslă, în “târg” și asta nu poate fi decât un lucru de bun augur. Înseamnă că oamenii au reperat calitatea și o urmăresc, ceea ce nu poate decât să mă bucure.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Îți dorești să continue cariera ta și în afara granițelor țării? Există propuneri sau mergi la castinguri?
Da, îmi doresc, dar să știi că așa cum spune vorba românească: nici afară nu stau câinii cu covrigi în coadă. La modul serios, pentru că sunt foarte multe criterii de selecție, la care ești supus înainte să ajungi în postura respectivă.
Nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Ba cu atât mai mult, pentru că platformele internaționale de streaming oferă cumva tipul acesta de accent mai est european, tot felul de povești din astea.
Este curentul acesta cu cei discriminați, cu minoritățile, în sensul ăsta pentru că trăim în lumea asta unde se acordă foarte mult credit acestor aspecte, nu spun eu dacă e bine sau rău, dar asta pe noi ne avantajează, pe noi, pe români, pe est europeni, pentru că încep să se facă mult mai multe producții cu scenarii sau cu acțiuni care se petrec pe aici, pe la noi. Și da, asta cred că deschide foarte multe uși, respectiv oportunități.
Dar, repet, să vină lucrurile astea, pentru că altfel vorbim vorbe și mie nu îmi place, nu sunt omul ăsta, îmi place să vorbesc atunci asumat, când se întâmplă lucrurile. Mă duc, dau casting sau sunt invitat să fac parte din proiect și abia atunci pot să îmi dau seama despre cum stau lucrurile realmente. Până atunci sunt povești.
Cum te-a schimbat personajul Tudor și ce ai fost nevoit să înveți ca să îl conturezi cât mai bine? A fost un rol dificil, cu multe scene de violență.
M-a maturizat. Am învățat pentru că am lucrat enorm cu colegii de la departamentul de cascadorie, unde a trebuit să facem foarte multe lupte în stil performant, la cele mai mici finețuri astfel încât totul să pară credibil din spatele ecranului.
Cascadoriile întotdeauna ți le-ai făcut singur?
Da, am făcut cascadoriile singur tot timpul, în afară de chestii pentru care nu aveam aptitudini. Eu nu am permis de motoscuter spre exemplu, de scuter, nu am categoria A și atunci când era de mers cu motorul nu puteam să merg eu, pentru că era total nesigur și nu poți.
În primul rând legislația românească nu-ți permite să faci chestia asta și noi, la Clanul, am respectat legea, deși e serialul despre Clanul am ținut tot timpul să respectăm legea. Dar, altfel, da, le-am făcut singur.
Am avut căzături. Chiar ieri am avut o luptă pentru o scenă din serial și mi-am julit tot nasul. E luată pielea, dar acum am fost la colegii de la Vorbește lumea și m-au machiat.
Le mulțumesc pe calea asta doamnelor care m-au machiat frumos ca să fiu în fața voastră să vorbesc și să mă prezint frumos, că altfel veneam așa cu nasul roșu, de Rudolf și nu cred că era cel mai potrivit prim plan de luat.
Video: Cătălin Shadi Sîrbu