Decorațiunile în formă de chiloți care i-au extaziat pe sătenii din Dolj. ”Abia așteptăm să facem selfie”

Iancu Andreea 27.11.2020, 14:55
Decorațiunile în formă de chiloți care i-au extaziat pe sătenii din Dolj. ”Abia așteptăm să facem selfie”

Imaginația ne poate purta pe drumuri neașteptate, chiar și în cazul unor luminițe de Crăciun. Astfel, sătenii din Dolj au fost uimiți să descopere decorațiunile în formă de chiloți, pe care unii le consideră totuși a avea altă formă. Apreciate de unii și blamate de alții, luminițele de anul acesta vor apărea cu siguranță în selfie-urile tinerilor din sat.

Ce spune primarul din Dolj despre decorațiunile în formă de chiloți

În localitatea Podari, județul Dolj, pregătirile de sărbători sunt în toi. Pentru că luminițele au început să fie prezente pe stâlpii din sat, localnicii au putut să observe cu uimire decorațiunile în formă de chiloți. Deși acestea sunt prezente în depozitul primăriei de mai bine de 3 ani de zile, abia anul acesta ele au atras atenția. Unii dintre locuitori consideră chiar că aceste luminițe au fost montate altfel în anii precedenți.

Cu toate că imaginația unora i-a dus cu gândul la o piesă de lenjerie intimă, alții au apreciat decorațiunile expuse pe străzi. Ornamentele inedite sunt lăudate de localnici, inclusiv primarul comunei Podari afirmând că le percepe mai degrabă ca pe niște perdele și nu ca pe un articol de lenjerie de damă. De altfel, edilul comunei afirmă, mai în glumă, mai în serios, că e de bun augur că decorațiunile în formă de chiloți par a fi o piesă de lenejerie de damă și nu de bărbat. Cu această ocazie, primarul a ținut să precizeze că în localitate este încurajată familia tradițională.

Oamenii din Podari spun că le plac decoraţiunile, nu am avut reclamaţii. Fiecare îşi imaginează ce vrea. Eu le văd ca pe o perdea. Am doi copii şi când dau perdeaua la o parte, şi fata, şi băiatul, exact forma asta o ia. Dacă unii îşi imaginează că sunt chiloţi, ce să zic? E bine că sunt de damă, nu de bărbat. Lăsam loc de interpretări dacă erau de bărbaţi şi noi susţinem familia tradiţională, a explicat amuzat Aurel Gheorghiţă, primarul comunei Podari, citat de adevarul.ro.

Satul Podari din Dolj se bucură de decorațiunile în formă de chiloți anul acesta foto - adevarul.ro
Satul Podari din Dolj se bucură de decorațiunile în formă de chiloți anul acesta
foto – adevarul.ro

Tinerii din sat au deja planuri cu luminițele de sărbători

Deși majoritatea oamenilor în vârstă din Podari nu au perceput decorațiunile de sărbători ca fiind o piesă de lenjerie intimă, tinerii au început să își facă planuri. Aceștia sunt de părere că vor da extrem de bine în selfie-uri.

Sunt haioase, abia aşteptăm să ne facem selfie. Era bine să fie colorate, roşii în special. Poate le vopsesc anul viitor, au declarat mai mulţi tineri, conform sursei citate.

Pe de altă parte, primarul localității consideră că montarea instalațiilor de sărbători va aduce bucurie în rândul oamenilor, care se pot bucura măcar de aceste luminițe colorate, în ciuda vremurilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...