EXCLUSIV. Au început pregătirile pentru Crăciun în București. Cum arată decorațiunile cumpărate de Primărie

Andreea Bisinicu 24.11.2020, 11:26

Au început pregătirile pentru sărbătorile iernatice în București. Cum arată decorațiunile cumpărate de Primărie. Românii vor simți magia sărbătorilor de iarnă. Unde se pot admira luminițele

Cum arată decorațiunile pentru Crăciun cumpărate de Primăria Capitalei

A mai rămas o lună până la Crăciun. Cea mai așteptată sărbătoare a anului i-a prins pe români, în 2020, în case, alături de familie și cei dragi, din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus. Iubitorii sărbătorii Crăciunului vor fi foarte bucuroși să afle că orașul București a îmbrăcat deja straie de sărbătoare.

Primele decorațiuni pentru sărbătorile iernatice au apărut pe străzile Capitalei. Românii le pot admira, poza și se pot bucura de ele atunci când traversează bulevardul Kiseleff, Piața Presei sau Piața Victoriei din București. Oameni de zăpadă luminați, stele strălucitoare și globuri imense de Crăciun. Toate par desprinse din povești și creează atmosfera de Crăciun, îmbrățișată atât de cei mici cât și de cei mari.

Cum arată decorațiunile pentru Crăciun cumpărate de Primăria Capitalei
Cum arată decorațiunile pentru Crăciun cumpărate de Primăria Capitalei

Care este singurul sector din București unde nu vor fi decorațiuni de Crăciun

Decorațiunile nu vor lipsi din Capitală în 2020, deși trendul pare să fie altul în acest an. În premieră, sectorul 6 al Bucureștiului nu va avea decorațiuni de Crăciun anul acesta. Motivul? Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că este „mai zgârcit cu banul public” și preferă să construiască o grădiniță sau o creșă, în loc să cheltuie sume exorbitante pe decorațiuni care să împodobească zona.

Adio, luminițe de Crăciun! Sectorul 6 intră în „grevă” anul acesta. Edilul susține că ar prefera să cheltuie mai responsabil cei 500,000 euro, suma din contractul de cadru realizat deja de Primăria Capitalei.

Cum arată decorațiunile pentru Crăciun cumpărate de Primăria Capitalei
Cum arată decorațiunile pentru Crăciun cumpărate de Primăria Capitalei

Primarul Ciprian Ciucu a făcut anunțul pe contul său oficial de Facebook, în care a explicat motivele pentru care sectorul 6 va fi privat, în acest an, de luminițe și decorațiuni de Crăciun. Acesta a acuzat vechea conducere a primăriei sectorului pe care-l îngrijește de „aruncat cu banii pe fereastră”:

„Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că vi-o dau ca și cum ai dezlipi un leocoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună. Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru. Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro doar (!!) pentru Parcul Drumul Taberei”, a specificat edilul Ciprian Ciucu în mesajul său de pe Facebook.
Urmăriți Impact.ro și pe