Declaraţie sumbră despre războiul din Ucraina. Cât ar mai dura invazia, de fapt

Stan Filon 17.03.2022, 09:00
Declaraţie sumbră despre războiul din Ucraina. Cât ar mai dura invazia, de fapt

Războiul din Ucraina ar putea fi unul de lungă durată! Declarația aparține chiar președintelui SUA, Joe Biden, care s-a adresat națiunii în cea de-a 21-a zi de război în Ucraina. Cu această ocazie, s-a aflat că Statele Unite ale Americii au acordat asistență militară fără precedent Ucrainei, pentru a putea face față agresiunii Rusiei. Șeful statului a recunoscut că a trimis arme Ucrainei înainte de începerea războiului și spune că a pregătit acum un pachet cum SUA nu a mai oferit nimănui, niciodată.

Declaraţie sumbră despre războiul din Ucraina oferită de Joe Biden

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a adresat națiunii în cea de 21-a zi a războiului din Ucraina, după ce membrii Congresului au asistat, prin videoconferință, la discursul emoționant al liderului ucrainean Volodimir Zelenski. Cu această ocazie, Joe Biden a anunțat un ajutor pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de euro. Țara aflată în plin război cu Rusia va primi cele mai moderne arme pentru a putea rezista în fața armatei de temut trimisă de Vladimir Putin să cucerească Ucraina.

„Economia lui Putin suferă iar suferința se va accentua, în urma sancțiunilor. Ce se află la mijloc: e vorba despre libertate, despre dreptul oamenilor de a-și determina viitorul, principii susținute de NATO și ONU, despre a ne asigura că Ucraina nu va reprezenta, niciodată, o victorie pentru Putin. Am început să oferim ajutor Ucrainei încă înainte de acest război, arme și blindate pe care nu le-am oferit nimănui în trecut. Când invazia a început, aveau deja la îndemână armele pentru a se opune ofensivei ruse. Când a început războiul, am oferit suplimentar 350 de milioane de dolari Ucrainei, mii de arme anti-tanc, transportoare (…) sisteme radar, care au întârziat ofensiva rusă. Sâmbătă, administrația mea a autorizat încă 250 de milioane de dolari, pentru arme și muniții. Folosindu-mă de autoritatea prezidențială, am activat un sistem suplimentar de asistență – 800 de milioane de dolari în plus.

Declaratie sumbra despre razboiul din Ucraina oferita de Joe Biden
Declaratie sumbra despre razboiul din Ucraina oferita de Joe Biden

SUA, ajutor consistent pentru Ucraina

Asistența transferată doar săptămâna aceasta Ucrainei se ridică la peste un miliard de dolari. Armamentul trimis Ucrainei este de calitate, de ultimă generație, inclusiv drone. Armamentul include sisteme anti-rachetă, sisteme anti-blindate de mare precizie, lansatoare de grenade și drone, ceea ce demonstrează angajamentul nostru de a trimite armament de calitate și de ultimă generație”, a spus Joe Biden.

Președintele Statelor Unite ale Americii a venit și cu un anunț nu foarte plăcut pentru populația Ucrainei, care ar putea să fie nevoită să se pregătească pentru un război de lungă durată.

”Vreau să fiu sincer cu dumneavoastră: această luptă se poate dovedi lungă și dificilă. Poporul american va continua să ajute Ucraina în fața invaziei imorale a lui Putin. Scopul este izolarea lui Putin pe scena internațională, să-l facem pe Putin să plătească. În ultimele săptămâni, am oferit ajutoare umanitare de peste 300 de milioane de dolari pentru cei din Ucraina și din țările vecine. Vom face tot posibilul pentru a pune capăt acestui război tragic, care nu este necesar”, a declarat președintele Joe Biden.

La scurt timp, președintele Vladimir Putin a fost și el în direct, la o întâlnire guvernamentală. Șeful de la Kremlin s-a felicitat pentru „operațiunea militară specială”, care se desfășoară „conform planului”. În plus, a spus că Occidentul a eșuat în distrugerea Rusiei. A mai spus că populația și firmele din Rusia vor primi ajutoare de stat pentru a nu fi afectați de sancțiunile economice impuse împotriva Rusiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...