Declaraţia neaşteptată făcută de Olăroiu despre Gigi Becali. Asta spune multe despre patronul FCSB

Andrei Cezar 18.08.2021, 15:03
Declaraţia neaşteptată făcută de Olăroiu despre Gigi Becali. Asta spune multe despre patronul FCSB

Liber de contract, Cosmin Olăroiu ar fi putut să ajungă la FCSB după demiterea lui Dinu Todoran. Gigi Becali a dat de înțeles că fostul antrenor al roș-albaștrilor s-a aflat pe lista de posibili tehniciani, însă discuții între cei doi nu au mai avut loc pentru că ”Oli” nu și-a manifestat interesul în acest sens. Replica lui Olăroiu nu a întârziat să apară. Antrenorul de 53 de ani a vorbit despre posibilitatea de a o fi preluat pe FCSB, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru playsport.ro.

Cosmin Olăroiu, declarație neașteptată despre Gigi Becali

Cosmin Olăroiu are un trecut glorios la echipa patronată de Gigi Becali. Pe vremea când clubul de fotbal se numea Steaua, Olăroiu a reușit să obțină performanțe deosebite alături de elevii săi de atunci. În 2006, cu  ”Oli” pe bancă, Steaua/FCSB cucerea titlul, iar în același sezon a reușit o performanță greu de egalat, cel puțin în viitorul apropiat, de o altă echipă românească: semifinala Cupei UEFA .

După ce a părăsit clubul roș-albastru, Olăroiu a luat calea Orientului Mijlociu. El a antrenat mulți ani în Golf, acolo unde a câștigat sume impresionante de bani, ca mai apoi să se îndrepte către China, de asemenea în schimbul unor salarii uriașe. Se estimează că averea stânsă de Cosmin Olăroiu în cei 15 ani de când a părăsit țara este de aproximativ 60 de milioane de euro. 

În prezent, Olăroiu este liber de contract. El se află în litigiu cu fosta sa echipă din China, Jiangsu Suning, cea cu care a și câștigat campionatul. Din cauza problemelor financiare, formația condusă de oamenii de afaceri implicați și la Inter Milano s-a desființat.

Gigi Becali: ”Dacă voia să vină, Olăroiu putea să dea un telefon”

Duminică, la derby-ul dintre Rapid și FCSB, câștigat de giuleșteni cu 1-0, Olăroiu s-a aflat în tribune. Înfrângerea contra Rapidului i-a fost fatală lui Dinu Todoran, iar Gigi Becali a început să caute variante de antrenori. Printre cei care ar fi putut să preia FCSB se număra și Cosmin Olăroiu, însă latifundiarul a dezvăluit că tehnicianul nu l-a sunat pentru a-și manifesta interesul pentru a antrena echipa roș-albastră.

„Olăroiu, dacă voia, dădea telefon și zicea: «bă, Gigi, hai că vin eu!». Dacă n-a dat niciun telefon…”, a spus Gigi Becali.

Ulterior, Cosmin Olăroiu a vorbit, întru-un interviu pentru plauysport.ro, despre posibilitatea ca el să fi devenit antrenor la FCSB.

 ”Nu știu, sunt treburile lor acolo, ce fac ei acolo și ce antrenor pun, dar în ce mă privește pe mine, nu este nimic.”, a declarat Olăroiu.

Declaratia neasteptata facuta de Olăroiu despre Gigi Becali. Asta spune multe despre patronul FCSB
Declaratia neasteptata facuta de Olăroiu despre Gigi Becali. Asta spune multe despre patronul FCSB

Olăroiu: ”Ar mai putea Becali să lucreze cu mine?”

Întrebat dacă s-ar mai putea înțelege cu Gigi Becali din postura de antrenor, Cosmin Olăroiu a oferit un răspuns interesant: ”Păi ar mai putea lucra Gigi Becali cu mine? Cam asta e întrebarea… Nu știu. Acum sincer, n-ai de unde ști.”

”Oli” a continuat povestind experiențele sale cu alți patroni și președinți de la cluburile la care a activat ca ”principal”.

Și să știi, am întâlnit de-a lungul vieții petrecute în fotbal fel și fel de președinți. Apoi, am experiența altor antrenori cu care am discutat și mi-au povestit fel și fel de chestii. Și președinții sunt, în general, more or less, cam aceeași peste tot. Poate doar la cluburile mari care au un management care protejează într-un fel sau altul antrenorul, în relația cu președintele. Peste tot o să găsești președinți care fac tot felul de presiuni asupra antrenorilor. Adică viața noastră nu se rezumă numai la a antrena echipa, știi? Trebuie să ai un management cu presa, un management cu suporterii, cu conducerea clubului.

Adică ai fel și fel, știu de la alți antrenori că se ducea președintele pe teren și punea cofetele și făcea antrenament. Altuia, i-a zis că nu i-a plăcut lui maică-sa cum a jucat echipa, deși câștigase meciul, fel și fel de oameni, tu când pleci la drum nu-i cunoști pe ei, nu știi vreau să merg sau nu vreau să merg, și atunci descoperi o relație nouă pe care trebuie să o manageriezi într-un anume fel”, a mărturisit Cosmin Olăroiu pentru playsport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe