Declarația dureroasă a unui medic român: „Mă durea că nu putea respira. Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată”

Elena Avramescu, Ioana Nicolae 21.04.2021, 11:34
Declarația dureroasă a unui medic român: „Mă durea că nu putea respira. Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată”

Declarația dureroasă a unui medic român. Mărturia a fost făcută de medicul Isadora Zaharescu, care lucrează la secţia de Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Witing. Aceasta a făcut publică o întâmplare care a marcat-o pe viață, petrecută pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Witing unde profesează.

Declarația dureroasă a unui medic român

Potrivit declaraţiilor făcute de medicul Isadora Zaharescu, o pacientă i-a cerut acesteia să o vaccineze pe loc. Se pare că femeia era în stare destul de gravă, fiind internată la o secţie de ATI. Medicul a mărturisit că s-a uitat fără să poată face nimic la doleanţele femeii care respira cu greu, iar această întâmplare o va urmări vreme de mulți ani de acum încolo.

În timp ce încercam să optimizez ventilația non-invazivă la o pacientă cu morbidități – vreau să specific că era imunodeprimată de acasă, pentru că primea tratament imunosupresor și care nu s-a vaccinat – și are o formă severă de COVID, chiar critică, am întrebat-o în timp ce încercam să-i pun o mască adaptată fizionomiei ei – mă durea că nu putea respira, pentru fiecare moleculă de oxigen luptă un organism întreg – dacă a apucat să-și facă măcar prima doză.

Doamna s-a uitat la mine, a pus mâna pe mâna mea, m-a oprit și s-a uitat în ochii mei și mi-a spus: «Vaccinați-mă acum!» Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată. Probabil că mă vor urmări multă vreme privirea doamnei și neputința mea, a declarat dr. Isadora Zaharescu.

Declaratia dureroasa a unui medic roman
Declaratia unui medic roman

Medicul mai afirmă faptul că femeia ar fi putut să se vaccineze înainte de a face boala, iar asta deoarece intră în categoria persoanelor de peste 65 de ani. Cu toate acestea, trenuie reținut faptul că în momentul în care contactează virusul, vaccinul este imposibil de administrat. Astfel medicul Isadora Zaharescu crede că cei care nu vor să se vaccineze trebuie să-și asume că se poate încadra în procentul de 5% din populaţia infectată care ajunge la ATI.

Nu te poți vaccina atunci când faci boala. Putem să alegem să nu ne vaccinăm, dar când alegem asta, poate avem obligația morală măcar să nu ne infectăm și să păstrăm niște reguli. Populația trebuie să știe că atunci când alege să nu se vaccineze poate să se situeze în procentul de 5% din cei care ajung în ATI. Încă nu știm cum își alege acest virus victimele, a spus medicul în încheiere, potrivit BZI.

Conform medicului, pacienta în vârstă de 67 de ani va putea fi vaccinată ”dacă se va face bine”, ținând cont de faptul că vaccinarea nu este contraindicată persoanelor care au trecut deja prin boală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...