Declarația din Rusia care îngrijorează omenirea. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a vorbit despre folosirea armelor nucleare

Stan Filon 22.03.2022, 22:33
Declarația din Rusia care îngrijorează omenirea. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a vorbit despre folosirea armelor nucleare

Purtătorul de cuvânt principal al președintelui rus Vladimir Putin a oferit recent un interviu în care a vorbit din nou despre folosirea armelor nucleare! Dmitri Peskov a precizat și ce a obținut Rusia până acum în urma conflictului cu Ucraina și a vorbit și despre cum decurge planul președintelui Putin atunci când vine vorba de „operațiunea militară specială”, așa cum denumește șeful statului invadarea Ucrainei.

Declarația din Rusia care îngrijorează omenirea

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt principal al președintelui rus Vladimir Putin a acordat un interviu unui jurnalist de la CNN în care a vorbit despre cum decurge invadarea Ucrainei. Acesta a fost întrebat de jurnalistul respectiv și în ce condiții ar putea folosi Rusia arsenalul nuclear, iar Dmitri Peskov nu a ezitat să răspundă.

Purtătorul de cuvânt principal al președintelui rus Vladimir Putin a refuzat în nenumărate rânduri să respingă faptul că Moscova ar putea recurge la utilizarea arsenalului nuclear și a spus exact în ce condiții poate fi folosit acesta. Jurnalista CNN Christiane Amanpour l-a întrebat pe Peskov în ce condiții ar folosi Putin capacitatea nucleară a Rusiei, iar acesta a răspuns imediat: „dacă este o amenințare existențială pentru țara noastră, atunci poate fi”.

Declaratia din Rusia care ingrijoreaza omenirea
Declaratia din Rusia care ingrijoreaza omenirea

Când poate folosi Rusia armele nucleare

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a fost foarte sincer atunci când a fost întrebat ce a obținut până acum Rusia în urma războiului din Ucraina, după 27 de zile de bombardamente. „Nu am reușit să obținem nimic: „Ei bine, în primul rând, nu încă. Nu a obținut încă nimic”, a fost răspunsul lui Dmitri Peskov. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a susținut că „operațiunea militară specială se desfășoară strict în conformitate cu planurile și scopurile care au fost stabilite dinainte”.

Oficialii ruși au recunoscut, duminică, pentru prima dată că Rusia a înregistrat pierderi umane în cursul invaziei sale în Ucraina, însă nu a fost furnizată o cifră exactă a militarilor ruși care și-au pierdut viața în Ucraina, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Militarii ruşi dau dovadă de curaj, executându-şi misiunile de luptă. Din nefericire, există morţi şi răniţi. Dar pierderile noastre sunt mai mici decât în tabăra ucraineană”, a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Între timp, invazia Rusiei a ajuns în ziua a 27-a, iar cele două părți încă nu au căzut de acord asupra încetării focului, însă se duc negocieri intense. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a spus însă că pentru compromisurile pe care Ucraina le va face pentru obținerea păcii, cetățenii vor fi consultați printr-un referendum.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...