Decizie total neașteptată! Mircea Lucescu pleacă de la Dinamo Kiev, după doar 4 zile. Anunțul oficial

Marian Cărăvan 27.07.2020, 16:56

Aventura lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev se încheie brusc. O decizie total neașteptată îi anulează antrenorului român șansa de a antrena din nou în Ucraina.

De ce pleacă Mircea Lucescu așa repede de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu era pe cale de a da o nouă lovitură, după ce, la 74 de ani, ajunsese la un acord cu una dintre forțele din estul Europei, Dinamo Kiev. „Il Luce” urma să încaseze și un salariu uriaș, de 3 milioane de euro pe sezon. Sosirea sa la Kiev a creat nemulțumire în rândul ultrașilor, care îi cunoșteau mult prea bine trecutul lui Mircea Lucescu. Acesta a antrenat câteva sezoane rivala Șahtior Donețk, alături de care a câștigat trofee importante, în dauna celor de la Dinamo Kiev.

Fanii nu au digerat prea bine succesele lui Mircea Lucescu alături de Șahtior și „războiul” pe care l-a purtat ani la rând cu Dinamo Kiev și cu patronul Igor Surkis. Ultrașii lui Dinamo Kiev au reacționat dur și au amenințat cu proteste de stradă dacă Mircea Lucescu va rămâne să antreneze în capitala Ucrainei. Prin urmare, Lucescu a cedat presiunii mult prea mari exercitate de fani și a renunțat la funcția de antrenor principal al echipei alb-albastre, după numai patru zile de la semnarea contractului. Mircea Lucescu ar fi revenit după patru ani în Ucraina, el antrenând-o pe Șahtior Donețk timp de 12 sezoane.

Venirea în Ucraina nu are legătură cu valoarea contractului

Cu părere de rău, Mircea Lucescu a fost nevoit să-și anunțe retragerea de la Dinamo Kiev, nu înainte de a-i mulțumi patronului care i-a făcut o ofertă generoasă pentru a antrena aici. Il Luce spune că venirea sa la Dinamo Kiev nu are legătură cu valoarea contractului. Își dorea să revină în Ucraina, unde a cunoscut multe satisfacții. Iar renunțarea la funcția de antrenor principal este datorită principiilor după care ghidează antrenorul român.

„Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare”, a spus Mircea Lucescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI