Decizie neașteptată luată de Wizz Air. Cinci destinații europene urmează să fie suspendate

Anca Manolica 12.02.2023, 00:09
Decizie neașteptată luată de Wizz Air. Cinci destinații europene urmează să fie suspendate

Vești proaste pentru români. Compania aeriană Wizz Air a luat decizia de a suspenda mai multe rute către destinații europene la mare căutare, mai ales în plin sezon. Schimbările urmează să se producă chiar din a doua jumătate a lunii viitoare. Iată despre ce curse este vorba și până când nu vor mai fi operate.

Wizz Air suspendă zborurile spre 5 destinații populare din Europa

Celebra companie aeriană low cost urmează să suspende cinci rute spre și dinspre țara noastră, schimbările urmând să se producă chiar din a doua jumătate a lunii viitoare. Prin urmare, câteva dintre zborurile de pe aeroporturile din București, Cluj Napoca, Iași și Sibiu vor fi anulate.

Vestea proastă îi va afecta pe mulți români, deoarece aceasta este una dintre cele mai accesibile companii de zbor care operează la noi în țară. Cu atât mai mult cu cât compania Blue Air nu mai există, deci o parte dintre clienți migraseră către Wizz Air.

Despre ce rute este vorba

Conducerea companiei maghiare a luat decizia ca zborurile București – Ancona, București – Rimini, Cluj Napoca – Perugia, Iași – Bari și Sibiu – Madrid să fie suspendate începând cu primăvara acestui an, notează Boardingpass.

Prin urmare, zborul București – Ancona, Italia, va fi suspendat începând cu data de 22 martie până pe 30 octombrie, după ce această cursă abia fusese inaugurată la începutul lui 2023. Chiar și așa, șansele ca zborul să fie reluat la final de an sunt foarte mici, având în vedere că aceasta nu este neapărat o destinație preferată de români pentru sezonul de iarnă.

Wizz Air suspendă mai multe zboruri / foto: FB Wizz Air
Wizz Air suspendă mai multe zboruri / foto: FB Wizz Air

Zborul București – Rimini, Italia, va mai fi operat până pe 15 mai 2023, urmând ca această cursă să fie reluată, cel mai probabil, în noiembrie.

De asemenea, un alt zbor către Italia, de această dată, din Cluj-Napoca către Perugia, care a fost inaugurat pe 18 decembrie 2022, nu va mai fi operat după data de 15 mai. Operatorul low-cost plănuiește să o reintroducă începând cu 1 noiembrie 2023.

Și zborul Iași – Bari, Italia, se va mai realiza doar până pe 21 martie 2023, urmând a se relua abia la finalul toamnei, pe 1 noiembrie 2023.

Totodată, zborul către o altă destinație extrem de populară printre români va fi anulat. Este vorba despre ruta Sibiu – Madrid, Spania, care va fi suspendată după data de 24 martie, urmând a fi reluată pe 30 octombrie 2023.

Citește și: Wizz Air, despre efectul scumpirilor recente asupra prețului biletelor: „E valabil pentru întreaga industrie aviatică”

Aceste decizii nu sunt deloc surprinzătoare, în contextul în care compania low-cost Wizz Air a renunțat, în ultima perioadă, la mai multe rute spre și dinspre mai multe aeroporturi din România. Ba mai mult, la începutul anului anunța că își închide baza operațională de la aeroportul George Enescu din Bacău.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...