Decizie ireală pentru Lidl, Kaufland și Mega Image. Mulți români vor vrea să știe motivul. Au fost luați pe nepregătite

Nicu Stan 20.03.2022, 20:30
Decizie ireală pentru Lidl, Kaufland și Mega Image. Mulți români vor vrea să știe motivul. Au fost luați pe nepregătite
ANPC a controlat marii retaileri
ANPC a controlat marii retaileri

Decizie ireală pentru Lidl, Kaufland și Mega Image. Mulți români vor vrea să știe motivul. Au fost luați pe nepregătite. ANPC a făcut ravagii în mai multe supermarketuri mari din țară, unde a descoperit numeroase nereguli în urma controalelor și a dat amenzi usturătoare. În atenție s-au aflat magazinele Lidl, Kaufland și Mega Image.

Decizie incredibilă pentru Lidl, Kaufland și Mega Image. Români vor vrea să știe motivul, după ce magazinele au fost luate la control pe nepregătite

Marii retaileri din țara noastră s-au trezit la ușă cu inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). În urma controalelor acestora au fost date amenzi destul de însemnate.

Magazinele au fost luate pe nepregătite, astfel că inspectorii ANPC a acționat fără milă acolo unde a descoperit nereguli.

 

Ce spune președintele ANPC, Horia Constantinescu

„Am continuat acțiunile de control în liniștea demnă de drama pe care Ucraina o trăiește. Și noi alături de ea. Am tăcut din respect, dar am continuat acțiunile din același respect: pentru cetățenii noștri, consumatori europeni! Avem deja rezultate pozitive!

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), structura asociativă a marilor retaileri, a hotărât să înceapă o evaluare a pieței și să demareze, împreună cu ANPC, un nou tip de abordare! Până atunci, noi suntem aici să protejăm consumatorii, chiar dacă asta poate părea o atitudine prea dură pentru cei obișnuiți cu autorități mai puțin ferme”, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Ce nereguli au fost decoperite de ANPC

Între 23 februarie și 4 martie 2022, lanțurile de magazine Lidl, Kaufland și Mega Image au avut parte de ample controlate de ANPC. În toate trei supermarketuri au fost găsite nereguli care constau în comercializarea a diverse produse alimentare fără informații privind data și ora deschiderii ambalajului, precum și lipsa afișării alergenilor pe etichetele unor produse alimentare.

Alte probleme descoperite au fost comercilizarea produselor în afara datei durabilității minimale și comercializarea unor produse congelate neconforme, adică alimente cu culoarea modificată sau cu acumulări mari de gheață în ambalaj.

Ce amenzi au primit cei trei retaileri

Amenzile aplicate s-au ridicat la valoarea totală de 3,9 milioane lei. Mai mult de atât, inspectorii ANPC a dispus și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu probleme.

În plus, alte propuneri au fost închiderea temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, iar 30 de propuneri au avut în vedere încetarea acelor practici  incorecte descoperite.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe