Decizie importantă luată de Orange. Ce se va întâmpla în curând

Diana Radu 28.04.2020, 15:55
Decizie importantă luată de Orange. Ce se va întâmpla în curând

Orange a reușit să încheie un contract avantajos cu STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale. Valoarea contractului se ridică la milioane de lei, iar pentru atribuirea contractului nu a fost realizată nicio licitație.

Ce contract a încheiat Orange cu statul român și cât valorează

Contractul Orange încheiat cu STS fără licitație, implică creșterea capacității sistemului de videoconferințe pentru STS. În această perioadă, toate companiile apelează frecvent la acest sistem, având în vedere că mulți angajați lucrează de acasă. În acest sens, Orange a promis să furnizeze echipamente hardware și software necesare creșterii capacității de procesare a apelurilor video și a numărului de utilizatori care se pot înregistra în platforma STS  de videoconferințe, potrivit unui anunț publicat marți în Sistemul electronic de achiziții publice.

orange, retea de telefonie, decizie
Ce contract a încheiat Orange cu statul român

Valoare contractului dintre Orange și STS se ridică la peste 6,5 milioane de lei (fără TVA). Contractul în cauză a fost realizat în data de 27 martie prin negociere directă și fără efectuarea unei licitații.

„Din considerente tehnice, de compatibilitate, dar și din motive de exclusivitate, echipamentele care fac obiectul contractului pot fi achiziționate doar de la contractant. În conformitate cu HG nr. 205/2020 s-a suplimentat bugetul STS din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru implementarea soluțiilor de comunicații și tehnologia informației necesare pentru asigurarea desfășurării în condiții de izolare a activității membrilor Guvernului și ai Parlamentului României, precum și a activității celorlalte instituții publice implicate în combaterea epidemiei de coronavirus și limitarea răspândirii acesteia”, se arată într-un cominicat STS.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este organul central de specialitate, cu personalitate juridică, ce organizează, conduce, desfășoară, controlează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și pentru alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția este una militară, care face parte din sistemul național de apărare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI