Decizie importantă, luată de Curtea de Apel, în cazul lui Gheorghe Vlădan. Ce au hotărât judecătorii în legătură cu atacatorul de la Perla

Raluca Juncu 05.03.2020, 14:42
Decizie importantă, luată de Curtea de Apel, în cazul lui Gheorghe Vlădan. Ce au hotărât judecătorii în legătură cu atacatorul de la Perla

Noi informații în cazul procesului lui Gheorghe Vlădan, agentul de poliție care în 2012 a ucis două persoane în complexul de înfrumusețare Perla din Capitală. Ce a stabilit joi Curtea de Apel București?

Ce se întâmplă cu atacatorul de la coaforul Perla

Deși inițial atacatorul de la Perla a primit sentință pe viață după ce a ucis două persoane și a rănit încă alte câteva, joi, Curtea de Apel București a anunțat o nouă decizie. Lui Gheorghe Vlădan i s-a înlocuit pedeapsa maximă pe viață cu una care se întinde pe 25 de ani. Înlocuirea pedepsei ar putea deschide posibilitatea ca acesta să beneficieze de eliberare condiționată, cu atât mai mult cu cât bărbatul are 60 de ani.

Salonul Perla, în urmă cu opt ani. Foto: Captură video YouTube
Salonul Perla, în urmă cu opt ani. Foto: Captură video YouTube

Potrivit motivării Tribunalului Giurgiu, Gheorghe Vladan a beneficiat de prevederile unui articol din vechiul Cod Penal, aplicabil în cazul lui, deorece este legea penală mai favorabilă, potrivit ziare.com.

„Petentul condamnat Vlădan Gheorghe este născut la data de 4 iunie 1959 și prin urmare a împlinit vârstă de 60 de ani la data de 4 iunie 2019. Astfel cum s-a arătat mai sus, potrivit art. 55 alin. 2 C.p., în cazul în care cel condamnat la pedeapsa detențiunii pe viață a împlinit vârstă de 60 de ani în timpul executării pedepsei, detențiunea pe viață se înlocuiește cu închisoarea de 25 de ani.

Astfel, tribunalul constată că în cauza sunt îndeplinite cerințele art. 55 alin. 2 C.p., condamnatul împlinind vârsta de 60 de ani în timpul executării pedepsei detențiunii pe viață.

Pedeapsa detențiunii pe viață nu este perpetuă, legiuitorul prevăzând în art. 55 alin. 2 C.p. comutarea obligatorie a pedepsei detențiunii pe viață cu pedeapsa închisorii de 25 ani, în momentul în care condamnatul împlinește vârstă de 60 de ani, iar perioada executării că detențiunea pe viață este considerată că fiind executată din pedeapsa închisorii”, au motivat decizia judecătorii.

Pe 5 martie 2012, mai precis cu opt ani în urmă, polițistul Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica „N. Kretzulescu”, a deschis mai multe focuri de armă în complexul de înfrumusețare Perla, din București. În focurile de armă a fost ucisă soția bărbatului, de care acesta voia sa divorțeze, dar și casiera din incinta salonului.

Urmăriți Impact.ro și pe