Decizie finală în procesul în care victimă era și Teo Trandafir. Prejudiciul total a fost aproape 35.000 de dolari

Ana Anitoiu 29.09.2022, 19:41
Decizie finală în procesul în care victimă era și Teo Trandafir. Prejudiciul total a fost aproape 35.000 de dolari

O decizie finală a fost luată în procesul în care printre victime se numără și prezentatoarea de televiziune Teo Trandafir, după ce instanța a hotărât că probele administrate de DIICOT sunt solide. Prejudiciul total a fost estimat la aproape 35.000 de dolari.

Ce decizie a fost luată în procesul în care printre victime se numără Teo Trandafir

Este vorba despre un proces de crimă organizată ce a început săptămâna trecută. În ciuda faptului că aveau dreptul să depună contestații, cei patru suspecți din dosar au decis să nu facă acest lucru, ci să-și recunoască tacit faptele.

Conform DIICOT, în perioada 2015 – 2016, aceștia au constituit un grup infracţional organizat și au creat conturi false pe o rețea socială, în numele unor vedete, printre care, în afară de Teo Trandafir, s-au mai numărat: Andreea Marin, Iulia Vântur, Rodica Popescu-Bitănescu, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca și altele.

Prin intermediul acestor pagini clonate, cei patru indivizi au organizat așa-zise „campanii umanitare” ca să obțină bani în mod fraudulos. Doar câteva dintre vedete s-au constituit părți civile în acest dosar, iar cea mai cunoscută dintre ele este prezentatoarea TV Teo Trandafir.

Decizie finala in procesul in care victima era si Teo Trandafir
Decizie in procesul in care printre victime se numara Teo Trandafir. Foto: unsplash.com

Cum au acționat suspecții

După ce au creat conturi false în numele vedetelor, membrii grupului infracțional organizat au dat startul unor false campanii umanitare, cerând bani în numele persoanelor publice. Astfel, unele persoane au fost convinse de veridicitatea conturilor și a campaniilor, acceptând să transfere bani pe numele autorilor, prin servicii bancare de transfer rapid.

Potrivit DIICOT, pe numele celor patru persoane au fost efectuate, în perioada 1 ianuarie 2015 – 2 august 2016, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, 360 de tranzacţii de la 273 de persoane vătămate.

Suma totală transferată a fost în valoare de 33.853 dolari şi 1.000 lei. Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, un card de memorie, trei carduri bancare, o unitate de calculator și 15 chitanţe ridicare bani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...