Percheziții domiciliare în Mureș, vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică

Elena Avramescu 15.12.2021, 17:40
Percheziții domiciliare în Mureș, vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, alături de ofiţerii de poliţie judiciară, au efectuat, în cursul zilei de azi, 11 percheziţii domiciliare într-o cauză cu privire la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice în cazul unor jocuri de noroc.

Percheziții domiciliare în Mureș

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane de pe raza judeţului Mureş s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea datelor informatice şi fraudă informatică.

În mod coordonat, membrii grupării, prin intermediul unor dispozitive informatice, au accesat fără drept sistemele informatice aparţinând sau administrate de mai multe societăţi comerciale, din judeţul Mureş, care activează în domeniul jocurilor de noroc de tip slot machine, în vederea generării unor bonusuri nereale, în mod fraudulos, pentru ca astfel să obţină diferite sume de bani, găsim notat într-un comunicat de presă al DIICOT Târgu Mureş, potrivit agerpres.ro.

Perchezitii domiciliare in Mures
Perchezitii domiciliare in Mures

La scurt timp după crearea acestui grup infracțional au aderat mai multe persoane angajate la societăţile comerciale vătămate, care îndeplineau funcţia de operator al respectivelor jocuri de noroc, la mai multe locaţii de pe raza judeţului Mureş.

Astfel că rolul acestora era de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, dar şi de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalţi membri ai grupării, în momentele în care erau generate câştigurile în mod fraudulos, a mai menționat sursa citată.

Din luna august 2020 şi până în decembrie 2021, membrii grupării,au accesat nelegal sistemele informatice aferente jocurilor de noroc ale unor societăţi comerciale, cu ajutorul unui dispozitiv special confecţionat, şi astfel au introdus date informatice pentru generarea de câştiguri sub formă de bonusuri, obţinând astfel diferite sume de bani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...