Ultimă oră! Ministrul Sănătății a anunțat ce se întâmplă cu cea de-a patra etapă de relaxare. Veste proastă pentru români

Diana Radu 29.06.2020, 20:13
Ultimă oră! Ministrul Sănătății a anunțat ce se întâmplă cu cea de-a patra etapă de relaxare. Veste proastă pentru români

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că experții recomandă amânarea măsurile de relaxare care urmau să intre în vigoare de la 1 iulie, din cauza numărului alarmant de noi infectări. Ministrul spune că evoluția pandemiei depinde de respectarea măsurilor de prevenție.

Ministrul Sănătății: A patra etapă de relaxare va fi amânată

Nelu Tătaru a declarat că specialiștii din Grupul Tehnico-Științific au decis amânarea celei de a patra etapă de relaxare, preconizată pentru luna iulie. Experții au analizat evoluția pandemiei din ultimele două săptămâni și au ajuns la concluzia că numărul noilor infectări, precum și al deceselor este alarmant.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazuril în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie. Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a spus Tătaru la Digi24.

ministrul sanatatii, nelu tataru, anunt
Ministrul Sănătății: A patra etapă de relaxare va fi amânată

Nelu Tătaru a mai precizat că înmulțirea numărului de infectări vine ca urmare a nerespectării regulilor de către români în ultimele două săptămâniSuntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm ce-a de-a patra măsură de relaxare”, a spus ministrul.

Ministrul a mai spus că măsurile de relaxare se vor lua în calcul după ce numărul noilor infectări va începe să scadă. Între timp, se discută despre noi restricții în funcție de focarele identificate și de anchetele epidemiologice realizate.

„Judecăm fiecare caz în parte, fiecare focar în parte, fiecare anchetă epidemiologică va duce la un rezultat în care putem vizualiza dacă există acea transmitere comunitară. Eventual, ne gândim ca punctual, în anumite locații să putem impune și alte restricții – izolarea acelui focar, carantinarea acelei zone. Noi trebuie să izolăm un focar pentru a nu se extinde”, a mai spus Nelu Tătaru.