Decizie de ultimă oră în procesul lui Traian Băsescu. Ce s-a aflat despre banii fostului președinte

Badea Violeta 13.11.2022, 13:03
Decizie de ultimă oră în procesul lui Traian Băsescu. Ce s-a aflat despre banii fostului președinte

După ce o instanță a decis definitiv că a colaborat cu Securitatea, Traian Băsescu a rămas fără drepturile de fost președinte. Ulterior, acesta a contestat acest fapt, însă, între timp, a renunțat la proces. În momentul de față, fostul șef al statului se află în dispute doar cu RAPPS și SPP. De curând, Traian Băsescu a înaintat o solicitare judecătorilor Curții de Apel București. Acest gest spune multe despre banii săi!

Traian Băsescu, solicitare către judecătorii Curții de Apel București

În urmă cu puțin timp, fostul președinte al României a făcut o cerere la Curtea de Apel București. Traian Băsescu dorește reexaminarea taxei de timbru din dosarul pe care acesta îl are cu SPP.

Acest gest ar arăta că fostul șef al statului se confruntă cu probleme financiare. O astfel de solicitare a mai fost făcută și în luna iunie a acestui an, dar magistrații au respins-o.

Prin urmare, cererea arată că Traian Băsescu nu își poate permite, în momentul de față, să achite taxa de timbru pentru ca litigiul cu SPP să se judece, informează cei de la EVZ.

Citește și Adevărul despre relația Elenei Udrea cu Traian Băsescu a ieșit la iveală. Ce legătură au avut, de fapt!

Mărturii cutremurătoare din perioada în care Traian Băsescu era președinte. Ce a încercat să îi facă unui celebru jurnalist. „În momentul ăla s-a terminat”
Traian Basescu

Traian Băsescu și-a pierdut toate drepturile de fost președinte al țării

În luna martie a acestui an, Curtea Supremă a decis definitiv că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Prin urmare, fostul președinte al României a pierdut toate drepturile pe care le avea. Mai mult, acesta a fost somat să părăsească și vila de protocol.

Ulterior, Traian Băsescu a contestat decizia, dar a renunțat la procesul respectiv. În prezent, acesta se judecă doar cu RAPPS și SPP. Totuși, fostul președinte se simte în continuare nedreptățit, susținând că ar merita și că ar avea nevoie de protecția statului.

Asta pentru că a ocupat o funcție importantă și a avut acces la multe informații, conform unor surse apropiate familiei. Totodată, fostul lider al statului este de părere că ar merita și casa de la Regia Autonomă de Administrare a Patrimoniului de Stat, deoarece aceasta reprezintă un privilegiu al președinților de stat.

Amintim că Traian Băsescu a fost declarat colaborat al Securității în urmă cu jumătate de an. La vremea aceea, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul definitiv, după ce a analizat actele de la dosar, faptul că acesta a dat note informative.

Concret, potrivit documentelor de la dosar, Traian Băsescu folosea numele de cod Petrov și oferea informații Securității pe vremea când era student la Marină.

Citește și Decizie neașteptată. Traian Băsescu şi-a retras cererea de revizuire a deciziei CNAS care îl declarase colaborator al Securității!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...