Decizia tribunalului care a surprins întreaga Marea Britanie. Pentru ce a fost găsit vinovat unul dintre românii acuzați în ”Jaful Secolului”

Stan Filon 06.01.2021, 09:39
Decizia tribunalului care a surprins întreaga Marea Britanie. Pentru ce a fost găsit vinovat unul dintre românii acuzați în ”Jaful Secolului”

Decizia tribunalului care a surprins întreaga Marea Britanie. Cei patru români acuzai de ”jaful secolului” și-au aflat sentința dată de un tribunal din Marea Britanie! Cei patru români au izbucnit în lacrimi, imediat cum judecătorul a pronunțat sentința. Erau acuzați că ar fi furat bunuri de 30 de milioane de euro!

Românii acuzați de ”Jaful secolului, în Marea Britanie și-au aflat sentința

Au curs lacrimi multe în fața juriului de la Isleworth Crown Court, însă au fost unele de fericire! Instanța i-a găsit nevinovați pe cei patru români acuzați că ar fi comis ”jaful secolului”, în Marea Britanie. Maria Meşter, 48 de ani, fiul ei, barmanul Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 30 de ani, fostul profesor de sport Sorin Marcovici, în vârstă de 53 de ani, şi lucrătorul hotelier Alexandru Stan, în vârstă de 49 de ani erau acuzați că ar fi furat bunuri în valoare de 30 de milioane de euro de la mai mulți bogătași.

Jaful secolului a fost de fapt format din mai multe lovituri date de hoți în perioada 1-13 decembrie 2019, când au fost prădate de hoți mai multe vedete și oameni de afaceri din Vestul Londrei.

Romanii acuzati de ”Jaful secolului, in Marea Britanie si-au aflat sentinta
Romanii acuzati de ”Jaful secolului, in Marea Britanie si-au aflat sentinta

Lacrimi de fericire

Printre victimele furturilor s-au numărat managerul echipei de fotbal Chelsea, Frank Lampard, şi soţia sa, Christine Lampard, regretatul proprietar al Leicester City FC, Vichai Srivaddhanaprabha, dar şi Tamara Ecclestone, fiica magnatului din Formula 1 Bernie Ecclestone.

Aceasta se afla în vacanţă în țara lui Moș Crăciun, în Laponia, împreună cu soţul ei, artistul Jay Rutland şi cu fiica lor. În timp ce aceștia îl căutau pe Moș Crăciun, hoții căutau lucruri de valoare în casa lor. Și au găsit foarte multe astfel de obiecte.

Se pare că angajaţii care aveau grijă de proprietatea înstăritei familii au fost luaţi prin surprindere de hoţi. Anchetatorii au ajuns la concluzia că sume importante de bani şi bijuterii în valoare de cel puţin 25 de milioane de lire sterline au fost furate de o grupare de hoţi. Aceștia au ajuns la Londra din Italia și ar fi făcut trei raiduri între 1 şi 13 decembrie 2019.

Acum, cei patru români acuzați pentru toate aceste lucruri au g,fost găsiți nevinovați, însă nu toți vor fi puși în libertate. Barmanul Bogdan Savăstru a fost găsit vinovat pentru tăinuire de bunuri furate, referitor la o geantă şi un ceas furat într-unul dintre raiduri. Tânărul rămâne în arest , unde își așteaptă sentința.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...