Decizia radicală a lui Ion Țiriac! Ce se întâmplă cu turneul de la Madrid în plină criză. Ideea omului de afaceri, criticată dur

Marian Cărăvan 30.04.2020, 10:20
Decizia radicală a lui Ion Țiriac! Ce se întâmplă cu turneul de la Madrid în plină criză. Ideea omului de afaceri, criticată dur

Omul de afaceri Ion Țiriac are planuri mari în privința turneului de tenis de la Madrid, pe care îl patronează din 2009, însă i s-a dat serios peste nas.

Decizie radicală a lui Ion Țiriac! Ce se întâmplă cu turneul de la Madrid în plină criză

Ion Țiriac a găsit o soluție ingenioasă de a menține turneul de la Madrid în atenția iubitorilor sportului, dar și pentru angrenarea jucătorilor din circuitul profesionist, în condițiile în care tenisul este pus de ceva vreme pe „hold” din cauza crizei sanitare. Astfel, patronul turneului de categorie Masters 1000 (ATP) și Premier Mandatory (WTA) a luat decizia ca întrecerea să se desfășoare în mediul online, cu scopul strângerii de fonduri care să fie folosite în lupta împotriva noului virus. O decizie care a stârnit fele de fel de reacții. Dacă nume importante din tenisul mondial au achiesat ideii omului de afaceri și participă la Mutua Madrid Open Virtual, au fost voci care l-au criticat vehement.

O astfel de poziție a avut-o Anne Keothavong, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup din Marea Britanie.  „Mai bine mă apuc să îmi curăț toaleta decât să mă uit la tenis virtual”, a scris fosta jucătoare din top 100 mondial, într-o postare de pe Twitter.

Turneul de la Madrid la statutul de Grand Slam?

Reputatul om de afaceri dorește tot mai insistent ca turneul din capitala Spaniei să fie promovat la statutul de Grand Slam și să ia locul celui de la Roland Garros, speculând lacunele organizatorice ale francezilor. Însă aceștia au reacționat imediat, apărându-și propriile interese și punându-l la zid pe Ion Țiriac. Nu are cum să se întâmple așa ceva, Mutua Madrid Open nu va putea înlocui competiția de la Paris, transmit francezii de la WeSportFR.

„Această ambiție a celor de la Madrid de a înlocui Roland Garros-ul ca al patrulea Grand Slam acum pare foarte departe de realitate.

Turneul din Paris a decis în cele din urmă să se echipeze cu un acoperiș pentru a putea asigura continuitatea jocului chiar și când vremea este proastă. Totuși, turneul de la Madrid este, fără vreun dubiu, o prezență specială în calendar”, precizează sursa citată.

În privința turneului de la Madrid, ce se dispută acum în mediul virtual, Sorana Cârstea face spectacol. Românca le-a învins pe britanica Johanna Konta şi pe ucraineanca Elina Svitolina.

Urmăriți Impact.ro și pe