Cum arată topul bogaților lumii. Pe ce loc e Ion Țiriac

Diana Radu 27.02.2020, 13:01
Cum arată topul bogaților lumii. Pe ce loc e Ion Țiriac

O celebră publicație din China a realizat un clasament al bogaților lumii, în care se află și afaceristul Ion Țiriac. În respectivul clasament sunt indexați 2.816 de miliardari. Pe primul loc în top se află Jeff Bezos, de la Amazon, cu o avere formidabilă. Iată pe ce loc se află Ion Țiriac!

Pe ce loc se află Ion Țiriac în topul bogaților lumii

Patronul Amazon, Jeff Bezos, conduce topul celor mai bogați oameni ai lumii cu o avere estimată la 140 de miliarde de dolari. Ion Țiriac se situează pe locul 2.276 în clasament cu o avere de 1,2 milioane de dolari, potrivit publicației chineze Hurun. Anul trecut, afaceristul român ocupa poziția 2.038 în top.

ion tiriac, top, bogatii lumii
Pe ce loc se află Ion Țiriac în topul bogaților lumii

Pe locul doi în clasament, după Bezos se sutuează Bernard Arnault, proprietarul companiei de bunuri de lux LVMH, cu 107 miliarde dolari. Acesta este urmat de Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu 106 miliarde dolari. Pe locul patru se află Warren Buffet, investitor, cu 102 miliarde dolari, iar pe locul cinci este Mark Zuckeberg, fondatorul Facebook, cu 84 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Anul acesta clasamentul include 2.816 miliardari, adică cu 346 mai mulți decât anul precedent. Surprinzător este că din topul realizat anul acesta lipsește Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, a cărui avere este estimată la 1,4 miliarde de dolari și care era prezentat în 2019 de revista Forbes, drept primul miliardar din afaceri cu roboți software.

Cei mai bogați oameni din lume activează în domenii precum: tehnologia, investitori, retail și imobiliare. De asemenea, după calculele făcute de publicația Hurun, totalul averilor se ridică la 11.200 de miliarde de dolari, în creștere cu 9% față de anul trecut. Iar cei mai tineri miliardari sunt: Kylie Jennifer, în vârstă de 22 de ani, are un venit fabulos din cosmetice și Ritesh Agarwal, 24 de ani, care desfășoară afceri în turism.

Urmăriți Impact.ro și pe