Decizia oficială anunțată la uzinele Dacia! Mesajul transmis de producătorul auto

Rădulescu Valentin 04.05.2020, 11:46
Decizia oficială anunțată la uzinele Dacia! Mesajul transmis de producătorul auto

Dacia își redeschide oficial toate producțiile. Anunțul a fost făcut chiar de către producătorul de la Mioveni. Toate măsurile de protecție și igienă au fost implementate, iar acum angajații pot reveni la lucru în siguranță.

Decizia oficială anunțată la uzinele Dacia!

Este oficial, producția Dacia de la Mioveni își va relua activitate. Data a fost anunțată într-un comunicat al Grupului Renault România. Până în prezent producția a fost reluată din data de 21 aprilie pe baza de voluntariat pentru producția Uzinei Mecanice și Șasiuri. De pe data de 4 mai se vor redemara producția ambelor uzine: Uzina Mecanică și Șasiuri și Uzina de Vehicule. Totodată, toate măsurile sanitare de protecție au fost implementate pentru efectuarea activității.

„În acord cu partenerii sociali şi din respect pentru protejarea şi siguranţa angajaţilor, toate măsurile sanitare de protecţie în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricaţie derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni. Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activităţile de producţie ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat: Uzina Mecanica şi Şasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru, în timp ce Uzina Vehicule va relua producţia în departamentul Presaj, în două schimburi. Din data de 4 mai, vor redemara activităţile ambelor uzine.”, se arată în comunicat, potrivit agerpres.ro.

Decizia oficială anunțată la uzinele Dacia! Mesajul transmis de producătorul auto
Decizia oficială anunțată la uzinele Dacia! Mesajul transmis de producătorul auto

Ce s-a întâmplat pe toată durata pandemiei?

Pe toată durata în care activitatea a fost suspendată, reprezentanții Grupului Renault din România au spus că au fost aplicate măsurile necesare pentru protejarea angajaților. Așadar, revenirea acestora la lucru este făcută în siguranță. De astfel, au fost impuse mai multe măsuri cu privire la igienă și securitate, iar angajații sunt informați despre necesitatea acestor măsuri.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producţie a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajaţii în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care ţin de igienizare şi securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajaţii vor fi informaţi despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor”, au anunțat aceștia într-un comunicat în urmă cu ceva timp, potrivit sursei citate de mai sus.

 

Urmăriți Impact.ro și pe